Zorgverzekering 2020

5 redenen om voor VGZ te kiezen

  • Kies zelf uw huisarts
  • 5% korting op de basisverzekering
  • 15% korting op alle aanvullende verzekeringen
  • UnitedConsumers service met VGZ kwaliteit
  • Uitstekend verzekerd voor de beste prijs

Zorgverzekering vergelijken 2020

Uw zorgverzekering vergelijken is belangrijk. Uw zorgbehoeftes kunnen namelijk elk jaar veranderen. Dit geldt ook voor de premies en voorwaarden van uw zorgverzekering. Enkel de kosten van uw zorgverzekering vergelijken is vaak onvoldoende. Let bij het vergelijken van uw zorgverzekering ook goed op de voorwaarden en het aantal gecontracteerde zorgverleners.

Basisverzekering
VGZ Ruime Keuze
Klantbeoordeling
9.2
Vrije keuze ziekenhuis & huisarts?
Automatische overstapservice
Gratis wachtlijstbemiddeling
Online declareren mogelijk
Korting via UnitedConsumers
Maandpremie
€ 113,95
Bijzonderheden
-
Gratis offerte

Waarom uw zorgverzekering vergelijken?

U krijgt elk jaar automatisch uw nieuwe zorgpolis voor het nieuwe jaar toegestuurd, maar wie zegt dat uw zorgverzekering nog net zo goed bij u past als het afgelopen jaar? Een zorgverzekering gaat namelijk om meer dan alleen de prijs. Bedenk daarom jaarlijks of uw zorgverzekering vergelijken voordelig kan zijn.

Jaarlijks uw zorgverzekering vergelijken

De premies worden bijna elk jaar verhoogd. Uw zorgverzekering van het afgelopen jaar hoeft dus niet per se de beste voor u te blijven. Misschien heeft u voldoende aan een goedkope basisverzekering met een maximaal eigen risico. Of misschien heeft u het komende jaar juist behoefte aan extra zorg en weet u al dat u het eigen risico moet gebruiken.

Al met al kan het een hoop geld schelen om uw zorgverzekering te vergelijken. U kunt een goedkope zorgverzekering hebben, maar als u betaalt voor zorg die u niet gebruikt, is het uiteindelijk toch een dure zorgverzekering.

Veranderende zorgbehoeften

Weet u al welke zorg u volgend jaar nodig heeft? Misschien gaat u elke maand een keer naar de fysiotherapie of naar een acupuncturist. Dan is het wel zo fijn om daar goed voor verzekerd te zijn. In dat geval kunt u kiezen voor een passende aanvullende verzekering.

Had u vorig jaar juist meer behoefte aan zorg dan het komende jaar? Dan heeft u in het komende jaar wellicht genoeg aan een basisverzekering en kunt u uw aanvullende verzekering stopzetten.

Zorgverzekering vergelijken: Hier moet u op letten

Bij het vergelijken van uw zorgverzekering zult u veel verschillende voorwaarden en vergoedingen tegenkomen. Wij zetten voor u op een rijtje waar u op moet letten bij het vergelijken van uw zorgverzekering.

Budget-, natura- of restitutiepolis

Gaat u uw zorgverzekering vergelijken, dan kijkt u waarschijnlijk met name naar de prijs. U wilt immers niet te veel betalen voor uw zorgverzekering. En dat is prima. Let er echter wel op dat u dezelfde soort polissen met elkaar vergelijkt.

Een budgetpolis kost namelijk altijd minder dan een natura- of restitutiepolis. Dat komt doordat de keuze in het aantal gecontracteerde zorgaanbieders een stuk beperkter is. U levert dus in op het aantal zorgaanbieders en krijgt daar een lagere premie voor terug.

De meeste zorgverzekeringen die u vergelijkt, zijn echter naturapolissen. Let er bij het vergelijken van uw zorgverzekering dus op dat u natura met natura vergelijkt en budget met budget.

Welke zorg heeft u nodig?

Als u de duurste basisverzekering en het meest uitgebreide aanvullende pakket erbij kiest, kunt u er vanuit gaan dat u op en top verzekerd bent. Maar als u weinig tot geen gebruik maakt van uw zorgverzekering, is dat ontzettend zonde van uw geld.

Probeer daarom inzichtelijk te maken welke zorg u in de afgelopen jaren nodig heeft gehad. Zo kunt u makkelijker bepalen wat u het komende jaar nodig heeft. Het best passende pakket is uiteraard de zorgverzekering waarvoor u niet te veel betaalt, maar toch goed bent verzekerd. Het kan zijn dat u genoeg heeft aan alleen de basisverzekering of dat u ook zorg nodig heeft die vergoed kan worden uit een aanvullende verzekering.

Eigen risico: Verplicht en vrijwillig eigen risico

Gaat u uw zorgverzekering vergelijken, dan moet u op de hoogte van het eigen risico letten. Het verplicht eigen risico is in 2019 vastgesteld op € 385,-. U kunt dit echter in stappen van € 100,- vrijwillig ophogen tot € 885,-. Dit gaat samen met korting op uw maandelijkse premie. Met een maximale korting van € 15,- per maand (€ 3,- per stap omhoog).

Let dus goed op bij zorgpremies die erg goedkoop zijn. Is dit op basis van het verplicht eigen risico van € 385,- of het maximale vrijwillig eigen risico van € 885,-?

Gecontracteerde zorgverleners

Vergelijk de zorgverzekering daarnaast ook op het aantal gecontracteerde zorgverleners. Bij de goedkoopste zorgverzekeringen of budgetverzekeringen heeft u vaak een beperkte keuze. Echter is het ook niet zo dat u bij de duurste zorgverzekeraars altijd de meeste keuze heeft. Zorg dat u altijd de beste deal krijgt voor uw geld.

Overstappen van zorgverzekering

Overstappen van zorgverzekering is heel gemakkelijk. Wanneer u zich uiterlijk 31 december aanmeldt bij een nieuwe zorgverzekering, wordt uw oude zorgverzekering automatisch opgezegd. Bent u er nog niet helemaal uit? Dan kunt u zelf uw zorgverzekering uiterlijk 31 december opzeggen. Op die manier heeft u nog tot en met 31 januari de tijd om uw nieuwe zorgverzekering te vergelijken en af te sluiten.

Bespaar op uw zorgverzekering

Met de verzekering van UnitedConsumers door VGZ heeft u een goedkope zorgverzekering. U ontvangt 5% korting op de basisverzekering en 15% korting op onze aanvullende (tand) verzekeringen. Zo bent u uitstekend verzekerd voor een lage maandpremie. Wilt u nog besparen op uw zorgverzekering? Naast het vergelijken van uw zorgverzekering kunt u het volgende doen:

Verhoog uw vrijwillig eigen risico

Door uw eigen risico te verhogen krijgt u korting op uw maandelijkse premie. Uw kunt uw eigen risico vrijwillig met maximaal € 500,- verhogen tegen een maximale korting van € 15,- per maand. Verhoog uw eigen risico alleen als u verwacht geen of weinig zorgkosten te maken die vergoed worden uit de basisverzekering. En als u de financiële lasten van het vrijwillig eigen risico kunt dragen.

Werk aan uw gezondheid

Voldoende beweging, gezond eten en een goede nachtrust. Door gezond te leven hoeft u minder vaak naar de dokter en heeft u waarschijnlijk minder vaak zorg nodig. Daarmee bespaart u op uw eigen risico en eigen bijdrage.

Kies een aanvullend pakket dat bij uw situatie past

Met de basis zorgverzekering bent u van de meeste basiszorg verzekerd. Is de basisverzekering echter niet voldoende voor u? Dan kunt u een extra aanvullende verzekering afsluiten. Verwacht u bijvoorbeeld meer kosten voor fysiotherapie of de tandarts? Dan kan een aanvullende verzekering uitkomst bieden. Onze zorgadviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Vraag zorgtoeslag aan

Met zorgtoeslag kunt u de maandelijkse kosten voor uw zorgverzekering gedeeltelijk compenseren. Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor zorgtoeslag. Op de site van de belastingdienst kunt u berekenen of u zorgtoeslag aan kunt vragen.

Aanmeldmodule