Acupunctuur vergoeding

Acupunctuur is een alternatieve behandeling binnen de traditionele Chinese geneeskunde. Veel klachten zouden volgens de Chinese cultuur genezen kunnen worden door deze behandelmethode. Acupunctuur krijgt u vergoed uit uw zorgverzekering. Welke verzekering geeft hier een vergoeding voor en hoe werkt dit precies?

Acupunctuur vergoeding

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijzen, dit betekent dat de werking van deze zorg niet wetenschappelijk bewezen is. Daarom komt de acupunctuur vergoeding niet uit de basisverzekering. Zowel VGZ als Bewuzt bieden wel aanvullende verzekeringen met een acupunctuur vergoeding.

Vergoeding acupunctuur aanvullende verzekering

Om een acupunctuur vergoeding te krijgen heeft u een aanvullende verzekering nodig. Vanuit uw aanvullende verzekering krijgt u een budget voor alternatieve zorg, waaronder acupunctuur. Hoeveel budget u heeft, is afhankelijk van de gekozen aanvullende verzekering.

Wat is acupunctuur?

Bij acupunctuur worden dunne naalden op acupunctuurpunten oppervlakkig in het lichaam gestoken. Vanuit de Chinese filosofie worden lichaam en geest gezien als één geheel. Deze Chinese behandelmethode gaat uit van het natuurlijk genezend vermogen van de mens. Acupunctuur zou dit vermogen activeren. Omdat de werking van acupunctuur niet wetenschappelijk bewezen is, valt dit onder alternatieve zorg.