Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Acupunctuur vergoeding

Acupunctuur is een methode binnen de traditionele Chinese geneeskunde, en zou al meer dan 2500 jaar klachten en ziektes hebben verholpen. Volgens de Chinese cultuur zou het insteken van kleine naaldjes invloed hebben op bepaalde energiestromen in uw lichaam. Maar hoe zit het met de vergoeding van acupunctuur vanuit uw zorgverzekering

Acupunctuur vergoeding

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze. Dit betekent dat de werking van deze zorg niet wetenschappelijk is bewezen. Daarom komt de acupunctuur vergoeding niet uit de basisverzekering. U kunt wel een vergoeding voor acupunctuur krijgen uit een aanvullende verzekering.

Vergoeding acupunctuur aanvullende verzekering

Vanuit uw aanvullende verzekering krijgt u een budget voor alternatieve zorg. Dit budget kunt u zelf inzetten voor het soort alternatieve zorg waar u zelf behoefte aan heeft. U kunt er dus voor kiezen om het volledige budget te gebruiken om acupunctuur vergoed te krijgen. Hoeveel budget voor alternatieve zorg u heeft, is afhankelijk van de gekozen aanvullende verzekering.

Wat is acupunctuur?

Bij acupunctuur worden dunne naalden op acupunctuurpunten oppervlakkig in het lichaam gestoken. Vanuit de Chinese filosofie worden lichaam en geest gezien als één geheel. Deze Chinese behandelmethode gaat dan ook uit van het natuurlijk genezend vermogen van de mens. Acupunctuur zou dit vermogen activeren. Omdat de werking van acupunctuur niet wetenschappelijk bewezen is, wordt acupunctuur onder alternatieve zorg gerekend.

Wanneer kiezen voor acupunctuur?

Acupunctuur kan voor verschillende doeleneinden worden ingezet. Het kan worden gebruikt bij vage, of juist geen specifieke klachten. Maar ook als u bijvoorbeeld wilt stoppen met roken, of wilt afvallen. Het zou dan fijn zijn als u een vergoeding kreeg voor acupunctuur. Ook als u andere klachten heeft, zoals:

  • Gynaecologische ongemakken.
  • Gewrichtspijn.
  • Allergieën.
  • Hoofdpijn.
  • Buikpijn.
 
Terug naar boven