Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Alternatieve geneesmiddelen vergoeding

Geneesmiddelen die niet onder de reguliere geneesmiddelen vallen, noemen we alternatieve geneesmiddelen. Voorbeelden hiervan zijn homeopathische en antroposofische geneesmiddelen en producten. Deze worden niet door de basisverzekering vergoed, maar het is wel mogelijk om de kosten uit een aanvullende verzekering vergoed te krijgen.

Welke alternatieve geneesmiddelen krijgt u vergoed?

Alternatieve geneesmiddelen of producten moeten aan vier voorwaarden voldoen om vergoed te worden uit een aanvullende verzekering:

  1. Het medicijn staat geregistreerd als een homeopathisch of antroposofisch geneesmiddel. Uw arts of apotheker kan dit voor u opzoeken.
  2. Het medicijn is opgenomen in de Z-index. Dit kunt u navragen bij uw arts of apotheker.
  3. Het medicijn is voorgeschreven door een arts, tandarts, verloskundige of een geregistreerd alternatief zorgverlener.
  4. Het medicijn wordt geleverd door een (online) apotheek of apotheekhoudend huisarts.

Let op: alternatieve geneesmiddelen die u haalt zonder recept of alternatieve medicijnen die geleverd worden door een alternatief zorgverlener, worden niet vergoed door uw zorgverzekering.

Voor alternatieve geneesmiddelen geldt een maximum vergoeding. De hoogte hiervan is afhankelijk van de aanvullende verzekering die u heeft afgesloten. Alternatieve medicijnen vallen niet onder het eigen risico en kennen geen eigen bijdrage

 
Terug naar boven