Contact
Mijn UnitedConsumers

Borstvergroting of borstverkleining vergoed

Overweeg je een borstverkleining of een borstvergroting en vraag je je af of de zorgverzekering dit vergoedt? Op deze pagina leggen wij uit in welke gevallen je kunt rekenen op een vergoeding voor een borstvergroting- of verkleining uit de zorgverzekering.

 

Vergoeding borstvergroting- of verkleining


Borstvergroting vergoed

Een borstvergroting zonder medische noodzaak wordt in principe nooit vergoed uit de zorgverzekering. Een medische noodzaak zou bijvoorbeeld kunnen zijn als de borsten van nature ongelijk zijn, of als een borst bijvoorbeeld geamputeerd is na een kankerbehandeling. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een borstvergroting vergoeding? Dan kun je dat hier checken. Kies je basis- en eventuele aanvullende zorgverzekering en je ziet meteen waar je recht op hebt.


Borstverkleining vergoed

Ook een borstverkleining wordt enkel vergoed als hier een medische noodzaak voor is. Dit geldt bij zowel vrouwen als mannen. Medische noodzaak zou bijvoorbeeld in de volgende gevallen kunnen gelden. Als er sprake is van aantoonbaar fysieke klachten als gevolg van te grote borsten, of het verschil tussen beiden borsten van nature erg groot is. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor een borstverkleining? Dan kun je dat hier checken. Kies je basis- en eventuele aanvullende zorgverzekering en je ziet meteen waar je recht op hebt.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Plastische chirurgie
Transgenderzorg
Ziekenhuiszorg

 

 

Terug naar alle vergoedingen