Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Vergoeding borstkolf

Heeft u een borstkolf nodig? Geen probleem. U kunt een borstkolf vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering. Deze vergoeding kunt u gebruiken voor de aanschaf of huur van een borstkolfapparaat. Op deze pagina leest u meer over de vergoeding van een borstkolf.

Vergoeding borstkolf

De basisverzekering biedt geen vergoeding voor een borstkolf. U heeft dus een aanvullende verzekering nodig om (een deel van) de borstkolf vergoeding te kunnen ontvangen. Na de aanschaf of huur van de borstkolf, kunt u de kosten declareren bij uw zorgverzekering. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering, krijgt u een eenmalige borstkolf vergoeding.

Declareer uw rekening

U kunt de rekening voor een borstkolf achteraf bij ons declareren. Het is belangrijk dat de volgende informatie op de rekening of bon staat:

  • Uw naam
  • Uw adres
  • Type borstkolf
  • Uw geboortedatum
  • Naam van de leverancier
  • Adres van de leverancier
  • Datum waarop u de borstkolf heeft gehuurd of gekocht

Staat sommige informatie niet op de rekening of bon? Dan krijg u geen vergoeding.

Soorten kolfapparaten

Er zijn verschillende soorten kolfapparaten die u aan kunt schaffen:

  • Handkolf: een handkolf is klein en licht en daarom makkelijk mee te nemen. Geschikt wanneer u niet dagelijks kolft. Een handkolf is de goedkoopste optie.

  • Enkelzijdige elektrische kolf: een enkelzijdige elektrische kolf is sneller dan een handkolf en kan één borst per keer afkolven. Het kolfapparaat is sneller dan een handkolf, maar niet zo snel als een dubbele elektrische kolf.

  • Dubbelzijdige elektrische kolf: een dubbelzijdige elektrische kolf kan beide borsten tegelijk afkolven en is hierdoor het snelst. Als u dagelijks en veel wilt kolven, is dit de beste keuze voor u. Een dubbelzijdige elektrische kolf is wel de duurste optie.

Lactatiekundige zorg: hulp bij borstvoeding

Verloopt de borstvoeding niet goed? Dan kan dit erg vervelend zijn. Voor hulp bij borstvoeding kunt u een lactatiekundige inschakelen. Een lactatiekundige geeft u advies, voorlichting en tips over borstvoeding en het borstkolfapparaat. Kijk op de vergoedingen pagina voor borstvoeding of u in aanmerking komt voor een vergoeding voor lactatiekundige zorg. 

Bent u in verwachting?

Als u in verwachting bent, kijk dan of u - met uw aanvullende verzekering - recht heeft op een kraampakket! Dit pakket zit boordevol praktische en medische spullen voor na de bevalling. Hoopt u binnenkort zwanger te worden? Denk dan alvast na over een nieuwe (aanvullende) zorgverzekering om zo alles rondom uw zwangerschap te kunnen regelen.

Bekijk ook:

Zwangerschap
Borstvoeding
Kraampakket

 
Terug naar boven