Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding borstkolf

Heb je een borstkolf nodig? Geen probleem. Je kunt een borstkolf vaak vergoed krijgen uit jouw zorgverzekering. Op deze pagina lees je meer over de vergoeding van een borstkolf.

 

Borstkolf vergoeding


Vergoeding borstkolf

Vind je borstgeving voor je pasgeboren kind belangrijk, dan is het fijn om te weten dat een borstkolf vergoed kan worden door de zorgverzekering. Wil je weten wat er precies vergoed wordt? Vul dan hier je basis- en aanvullende zorgverzekering in en zie direct wat er voor jou vergoed wordt.

Jouw rekening declareren

Je kunt de rekening voor een borstkolf achteraf declareren in de UnitedConsumers Zorg app. Het is belangrijk dat de volgende informatie op de rekening of bon staat:

  • Je naam
  • Je adres
  • Je geboortedatum
  • Type borstkolf
  • Datum waarop je de borstkolf hebt gehuurd of gekocht
  • Naam van de leverancier
  • Adres van de leverancier

Staat sommige informatie niet op de rekening of bon? Dan krijg je geen vergoeding.


Soorten kolfapparaten

Er zijn verschillende soorten kolfapparaten die je aan kunt schaffen:

  • Handkolf: een handkolf is klein en licht en daarom makkelijk mee te nemen. Geschikt wanneer je niet dagelijks kolft. Een handkolf is de goedkoopste optie.

  • Enkelzijdige elektrische kolf: een enkelzijdige elektrische kolf is sneller dan een handkolf en kan één borst per keer afkolven. Het kolfapparaat is sneller dan een handkolf, maar niet zo snel als een dubbele elektrische kolf.

  • Dubbelzijdige elektrische kolf: een dubbelzijdige elektrische kolf kan beide borsten tegelijk afkolven en is hierdoor het snelst. Als je dagelijks en veel wil kolven, is dit de beste keuze voor jou. Een dubbelzijdige elektrische kolf is wel de duurste optie.


Lactatiekundige zorg: hulp bij borstvoeding

Verloopt de borstvoeding niet goed? Dan kan dit erg vervelend zijn. Voor hulp bij borstvoeding kun je een lactatiekundige inschakelen. Een lactatiekundige geeft je advies, voorlichting en tips over borstvoeding en het borstkolfapparaat. Kijk op de vergoedingen pagina voor borstvoeding of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor lactatiekundige zorg. 


Ben je in verwachting?

Als je in verwachting bent, kijk dan of je - met je aanvullende verzekering - recht hebt op een kraampakket! Dit pakket zit boordevol praktische en medische spullen voor na de bevalling. Hoop je binnenkort zwanger te worden? Denk dan alvast na over een nieuwe (aanvullende) zorgverzekering om zo alles rondom je zwangerschap te kunnen regelen.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer over zwangerschap

Wat moet je allemaal regelen tijdens een zwangerschap en wat krijg je vergoed?

> Bekijk zwangerschapspagina

 

Terug naar alle vergoedingen