Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Vergoeding bril kind

Een vergoeding voor de bril van uw kind is fijn, want een bril kan aardig wat geld kosten. In sommige gevallen krijgt u een vergoeding voor de bril van uw kind vanut de basisverzekering, maar het kan ook dat u hier aanvullend voor verzekerd moet zijn. Wij vertellen u meer over de vergoeding van een kinderbril!

Vergoeding bril kind basisverzekering

De vergoeding van een bril voor uw kind wordt niet altijd gebodenvanuit de basisverzekering. De basisverzekering vergoedt een bril alleen wanneer er sprake is van een van de volgende medische redenen:

  • Scheelzien.
  • Een oogafwijking van minstens -6.
  • Na operatie van een lensafwijking.
  • Slecht zien vanwege een medische aandoening of verwonding.

Bij een vergoeding van een kinderbril uit de basisverzekering geldt daarnaast een eigen bijdrage. Ook heeft u een verwijzing van een oogarts of een orthoptist nodig.

Vergoeding bril kind aanvullende verzekering

U kunt uw kind meeverzekeren met uw eigen aanvullende verzekering. Als u in dat geval in aanmerking komt voor een vergoeding van een bril uit de aanvullende verzekering, geldt dat ook voor uw kind. Hierbij wordt een bril een keer in de drie jaar vergoed.

Als u de bril aanschaft bij een gecontacteerde opticien, wordt de bril van uw kind volledig vergoed. Dit is inclusief een oogmeting. De glazen zijn standaard ontspiegeld en voorzien van een anti-kraslaag. Extra opties dient u zelf te betalen. Een bril bij een andere opticien uitzoeken is ook mogelijk, maar dan krijgt u een gedeeltelijke vergoeding voor de bril van uw kind.

Terug naar boven