Contact
Mijn UnitedConsumers

Buikwandcorrectie vergoeding

Met de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen is het mogelijk om een buikwandcorrectie vergoeding te krijgen. Wil je weten hoe het bijvoorbeeld zit met de vergoeding buikwandcorrectie na een gastric bypass? Bekijk hieronder de vergoeding voor een buikwandcorrectie vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekering.

 

Vergoeding buikwandcorrectie


Buikwandcorrectie vergoeding

Gewichtsverlies, zwangerschap en ouderdom kunnen ervoor zorgen dat er huidoverschot ontstaat rondom de buik. Een buikwandcorrectie kan in deze gevallen uitkomst bieden. Met een buikwandcorrectie kan de overtollige huid namelijk verwijderd worden. Een buikwandcorrectie is een operatie waarbij je meestal opgenomen moet worden in een kliniek. Een buikwandcorrectie is bovendien niet goedkoop. Gemiddeld kost een buikwandcorrectie tussen de € 3.000,- en € 7.500,-.

Wanneer je last hebt van huidoverschot en een buikwandcorrectie wilt, is het wel zo fijn als deze kosten worden vergoed door je zorgverzekering. Bekijk hier of je een buikwandcorrectie vergoeding krijgt.


Vergoeding buikwandcorrectie na gastric bypass

Een buikwandcorrectie na gastric bypass wordt vergoed vanuit de basisverzekering bij een medische reden. Zonder medische reden kun je enkel vanuit een aanvullende verzekering een vergoeding voor een buikwandcorrectie na een gastric bypass krijgen. Bekijk hier de vergoeding voor een buikwandcorrectie na gastric bypass uit de basisverzekering of aanvullende verzekering.


Waarom een buikwandcorrectie na gastric bypass?

Een gastric bypass (maagomleiding) zorgt ervoor dat je snel veel gewicht verliest. Je lichaam krijgt echter weinig tijd om zich op je nieuwe, lagere, gewicht aan te passen. Hierdoor kan het zijn dat je een overhangende buikhuidplooi krijgt. Dit kan van toepassing zijn op verschillende plekken op het lichaam. Denk aan de romp, armen, borsten of benen. Een buikwandcorrectie na een gastric bypass kan in dit geval gewenst zijn. Een buikwandcorrectie is niet goedkoop, dus een buikwandcorrectie vergoeding zou gewenst zijn.


Vergoeding buikwandcorrectie na zwangerschap

Een zwangerschap heeft impact op je lichaam. Doordat je kindje in jouw buik genoeg plek moet hebben om te groeien, zet je buik uit. Dit kan ertoe leiden dat je een overhangende buikhuidplooi krijgt. Bekijk hier of je een vergoeding voor een buikwandcorrectie na zwangerschap krijgt.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Maagverkleining
Overgewicht
Dietist

 

 

Terug naar alle vergoedingen