Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Buikwandcorrectie vergoeding

Een buikwandcorrectie vergoeding wordt enkel in specifieke situaties gegeven, zoals bij verminking of bij lichamelijke functiestoornissen. Wordt een buikwandcorrectie in uw situatie vergoed? Op deze pagina vertellen we wanneer u recht heeft op een vergoeding voor een buikwandcorrectie.

Vergoeding buikwandcorrectie

Welke verzekering vergoedt een buikwandcorrectie? In sommige gevallen krijgt u vanuit uw basisverzekering een buikwandcorrectie vergoeding. U krijgt (een deel van) de kosten vergoed als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Voor een buikwandcorrectie vergoeding uit de basisverzekering is het eigen risico van toepassing. Wanneer wordt een buikwandcorrectie vergoed?

  • U heeft last van smetten in de huidplooi die ondanks behandeling niet te voorkomen of genezen zijn.
  • U heeft last van ernstige bewegingsbeperkingen waarbij in staande positie de plooi minimaal een kwart van de lengte van de bovenbenen bedekt.
  • Er is sprake van verminking als gevolg van een ziekte, ongeval of geneeskundige verrichting.

Voor een buikwandcorrectie vergoeding moet uw BMI (Body Mass Index) maximaal 30 en stabiel zijn. Liposuctie van de buik wordt slechts heel zelden vergoed. Lees hier ook meer over vergoedingen voor een maagverkleining.

Vergoeding buikwandcorrectie na gastric bypass

Na een gastric bypass verliest u snel gewicht. Uw lichaam krijgt echter weinig tijd om zich op uw nieuwe, lagere, gewicht aan te passen. Hierdoor kan het zijn dat u een overhangende buikhuidplooi krijgt. Een buikwandcorrectie is niet goedkoop, dus een buikwandcorrectie vergoeding zou gewenst zijn. Echter wordt een buikwandcorrectie niet door de basisverzekering vergoed. Met bepaalde aanvullende verzekeringen kunt u een gedeeltelijke vergoeding voor een buikwandcorrectie na een gastric bypass krijgen.

Wordt een buikwandcorrectie na zwangerschap vergoed?

Een zwangerschap heeft veel gevolgen voor uw lichaam. Doordat uw kindje in uw buik genoeg plek moet hebben om te groeien, zet uw buik uit. Dit kan ertoe leiden dat u een overhangende buikhuidplooi krijgt. Een buikwandcorrectie vergoeding krijgt u echter alleen als u aan de eerder genoemde voorwaarden voldoet. Krijgt u geen vergoeding uit de basisverzekering? Dan kunt u een buikwandcorectie vergoeding na uw zwangerschap eventueel vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering.

Buikwandcorrectie vergoeding uit aanvullende verzekering

Wie geen buikwandcorrectie vergoeding uit de basisverzekering krijgt, kan dit mogelijk krijgen vanuit de aanvullende verzekering. Heeft u een overhangende buikhuidplooi waarbij de diepte van de plooi 6 centimeter of meer is (aan de binnenzijde gemeten)? En is smetten hierdoor aannemelijk? Dan kunt u een buikwandcorrectie vergoeding krijgen. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een buikwandcorrectie vergoeding:

  • Uw BMI is maximaal 30.
  • U heeft vooraf toestemming van VGZ.
  • Uw gewicht is al geruime tijd constant.

Bekijk ook:

Maagverkleining
Overgewicht
Dietist

 
Terug naar boven