Buikwandcorrectie vergoeding

Een buikwandcorrectie vergoeding wordt in specifieke situaties gegeven, zoals bij verminking of bij lichamelijke functiestoornissen. Hoe werkt een buikwandcorrectie vergoeding en wie heeft er recht op?

vinkje Vergoeding uit basisverzekering
vinkje Vergoeding uit aanvullende verzekering
vinkje Eigen risico van toepassing
vinkje Verwijsbrief
vinkje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Wat is een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie is een operatie waarbij de verslapte of uitgerekte huid op de onderbuik wordt hersteld. De overtollige huid wordt weggehaald waardoor u een plattere buik krijgt. Het gaat alleen om het verwijderen van huidoverschot, niet om het verwijderen van overtollig buikvet.

Hoe werkt een buikwandcorrectie vergoeding?

In de volgende gevallen komt u in aanmerking voor een buikwandcorrectie vergoeding:

  • Bij lichamelijke functiestoornissen zoals smetten in de huidplooi en een ernstige bewegingsbeperking waarbij de buikplooi staand een kwart van de benen bedekt.
  • Bij ernstige misvorming van de buik door verminking.
  • Bij een geneeskundige verrichting.
  • Bij een ongeval.

Voor een buikwandcorrectie vergoeding moet uw BMI (Body Mass Index) 30 of minder zijn en 12 maanden stabiel zijn. Liposuctie van de buik, wordt in geen enkel geval vergoed.

Uw behandelend arts vraagt toestemming aan bij VGZ en geeft onder andere de omvang en aard van de aandoening door. VGZ beoordeelt of u recht heeft op een buikwandcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering.

Het kan ook zijn dat VGZ beoordeelt dat uw buikwandcorrectie vergoed wordt door de aanvullende verzekering. U krijgt hiervoor dan alleen een vergoeding vanuit VGZ Aanvullend Best van € 2.500, na toestemming van VGZ.

Eigen risico van toepassing

Wanneer u de buikwandcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering krijgt, is het eigen risico van toepassing voor iedereen van 18 jaar en ouder. Wanneer u de buikwandcorrectie vergoed krijgt vanuit de aanvullende verzekering, geldt het eigen risico niet.

Verwijzing en toestemming nodig

U heeft een verwijzing nodig naar een medisch specialist. Vervolgens vraagt uw medisch specialist toestemming aan bij VGZ of Bewuzt, wanneer u voldoet aan de voorwaarden. Wanneer u van VGZ of Bewuzt toestemming heeft, krijgt u de operatie vergoed.

Gecontracteerde zorgaanbieder

Voor een maximale buikwandcorrectie vergoeding gaat u naar een zorgaanbieder waar VGZ een contract mee heeft. Zo bent u verzekerd van de beste zorg en van een optimale vergoeding. VGZ heeft met alle ziekenhuizen en met veel klinieken waar buikwandcorrecties worden uitgevoerd, contracten gesloten.

Korting op uw VGZ zorgverzekering

Bij VGZ bent u uitstekend verzekerd. Het UnitedConsumers ZorgCollectief biedt u 10% korting op uw VGZ zorgverzekering of een scherpe premie op de zorgverzekering van Bewuzt, waardoor u maandelijks eenvoudig bespaart op uw vaste lasten. Zo houdt u meer geld over om te sparen of om wat leuks van te doen. Meld u eenvoudig aan. Geen gedoe, wel het voordeel.

Bereken uw premievoordeel

Lees ook

Vergoeding maagverkleining
Vergoeding plastische chirurgie