UnitedConsumers
Achtergrond

Overgewicht en obesitas vergoedingen

Bij overgewicht en obesitas is er te veel overtollig vet in het lichaam opgeslagen. Om te bepalen wanneer er sprake is van een te hoog gewicht wordt de Body Mass Index (BMI) berekend.

logo-uc-vgz

Wanneer heb je overgewicht of obesitas?

De Body Mass Index (BMI) geeft de verhouding aan tussen je gewicht en je lichaamslengte. Je berekent je BMI als volgt: je gewicht / (je lengte x je lengte).

Voorbeeld: je weegt 100 kilo en bent 1,80 lang. Je BMI is dan 100 / (1,80 x 1,80 = 3,24) = 30,9. Een te hoge BMI, want de ideale BMI zit tussen de 18,5 en 25.

  • Zit je BMI tussen de 25 en 29,9? Dan spreken we van overgewicht.
  • Zit je BMI tussen de 30 en 39,9? Dan spreken we van obesitas.
  • Is je BMI 40 of hoger? Dan spreken we van extreme obesitas.

Vergoedingen bij overgewicht of obesitas

Leefstijlcheck

De leefstijlcheck geeft inzicht in je leefstijl. Zo wordt onder andere je cholesterol, glucose en buikomvang gemeten. Daarna bespreek je dit met een online coach.

Gewichtsconsulent

Heb je gewichtsproblemen, maar ben je verder gezond? Dan kun je een vergoeding krijgen voor voedingsadviezen en bewegingsvoorlichting door een gewichtsconsulent.

Gecombineerde Leestijl Interventie (GLI)

De GLI is een leefstijlprogramma voor mensen met overgewicht. Je krijgt advies over voeding, beweging, gedrag en ontspanning. Zo kun je een gezondere leefstijl krijgen.

Maagoperatie

Een maagband, gastric bypass of een maagverkleining helpt mensen met ernstig overgewicht om weer naar een gezond gewicht te gaan.

Dieetadvies

Vanuit je basisverzekering krijg je een vergoeding voor dieetadvies. Je krijgt dan voorlichting over voeding en eetgewoonten.

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

Vind een zorgverlener

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

Bekijk zorgverzekeringen
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies