UnitedConsumers
Achtergrond

GLI vergoeding: Gecombineerde Leefstijl Interventie

GLI, kort voor Gecombineerde Leefstijlinterventie, is een programma voor iedereen vanaf 18 jaar met obesitas of overgewicht. Want hoewel iedereen graag gezond wil zijn, lukt het soms niet vanzelf. Bovendien is overgewicht een steeds vaker voorkomend gezondheidsprobleem in Nederland. Daarom wordt sinds 2019 GLI (Gecombineerde Leefstijlinteventie) vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat is Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie is een programma gericht op voeding, beweging, gedrag en ontspanning. Het grote doel van een Gecombineerde Leefstijlinterventie is een gezondere leeftijl. De Gecombineerde Leefstijlinterventie duurt 2 jaar, en bestaat onder andere uit groepsbijeenkomsten en één-op-één gesprekken met je zorgverlener.

GLI vergoeding

Om de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) vergoed te krijgen uit de basisverzekering, zijn er een aantal programma’s waar je aan kunt deelnemen.

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

Vind een zorgverlener

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

Bekijk zorgverzekeringen
Terug naar alle vergoedingen
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies