Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding chronische fysiotherapie (vanaf 18 jaar)

Fysiotherapie bij een chronische aandoening wordt vergoed uit de basisverzekering, maar hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo bestaat er een vergoeding voor chronische fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar en voor volwassenen vanaf 18 jaar. Hoe dit precies geregeld is voor volwassenen vanaf 18 jaar en wat er mogelijk is met een aanvullende verzekering, lees je op deze pagina.


Chronische fysiotherapie vergoeding

Als je door een chronische aandoening fysiotherapie nodig hebt, wordt dit vanaf de 21ste behandeling vergoed uit de basisverzekering. Houd er rekening mee, dat de vergoeding van fysiotherapie bij een chronische aandoening een eigen risico heeft.

Het is mogelijk om voor de eerste 20 behandelingen een aanvullende verzekering af te sluiten. Het soort aanvullende verzekering bepaalt hoeveel behandelingen je vergoed krijgt. Voor vergoedingen vanuit een aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.


Lijst chronische fysiotherapie

Om te weten bij welke chronische aandoening fysiotherapie uit de basisverzekering vergoed wordt, kun je deze lijst met chronische aandoeningen raadplegen. Deze lijst is samengesteld door de overheid. 


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

 

Terug naar alle vergoedingen