Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding cursussen

Vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen wordt een EHBO cursus vergoed en kun je ook een vergoeding voor een reanimatiecursus krijgen. Daarnaast zijn er nog meer cursussen die vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Bekijk hieronder uit welke zorgverzekering cursussen vergoed worden.

 

Vergoeding cursussen


Wordt een EHBO cursus vergoed?

Een EHBO cursus wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van de gekozen aanvullende verzekering, krijg je een budget voor cursussen die je kunt volgen in het verzekerde jaar.

Bekijk hier of de EHBO cursus vergoed wordt vanuit je aanvullende zorgverzekering en welke voorwaarden gelden.


Vergoeding reanimatiecursus

Als iemand getroffen wordt door een hartstilstand is spoedeisende zorg van levensbelang. In een reanimatiecursus leer je wat je in een dergelijke noodsituatie moet doen. Zeker wanneer mensen in je omgeving een verhoogde kans op hartfalen hebben, is het verstandig om een reanimatiecursus te volgen. Een reanimatiecursus wordt vanuit je aanvullende verzekering vergoed. De hoogte van je budget voor cursussen ligt aan welke aanvullende verzekering je gekozen hebt.

Bekijk hier hoe de vergoeding voor een reanimatiecursus geregeld is.


Cursus stoppen met roken

Stoppen met roken is een cursus die vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Goed om te weten: voor de stoppen met roken cursus uit de basisverzekering geldt in de meeste gevallen geen eigen risico. Wil je een cursus stoppen met roken volgen? Lees dan hier meer over de vergoeding die je hiervoor kunt krijgen.


Cursus omgaan met dementie

Is bij iemand in je naaste omgeving dementie vastgesteld? Dan kan het erg waardevol zijn om een cursus omgaan met dementie te volgen. Bij een dementiecursus leer je de symptomen van dementie herkennen, kijk je door de ogen van de patiënt en krijg je zicht op welke invloed dementie op de omgeving van de patiënt heeft. Bekijk hier of je een vergoeding voor de cursus omgaan met dementie krijgt.


Leefstijlcheck

Een leefstijlcheck is bedoeld om inzicht te krijgen in, zoals de naam al zegt, je leefstijl. Je kunt een leefstijlcheck uitvoeren zonder dat je ziek bent of specifieke klachten hebt. Bekijk hier of je een vergoeding voor de leefstijlcheck krijgt.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt,

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

 

Terug naar alle vergoedingen