Goedkope zorgverzekering 2022

Uw geboortedatum:

GLI vergoeding: Gecombineerde Leefstijl Interventie

GLI, kort voor Gecombineerde Leefstijlinterventie, is een programma voor iedereen vanaf 18 jaar met obesitas of overgewicht. Want hoewel iedereen graag gezond wil zijn, lukt het soms niet vanzelf. Bovendien is overgewicht een steeds vaker voorkomend gezondheidsprobleem in Nederland. Daarom wordt sinds 2019 GLI (Gecombineerde Leefstijlinteventie) vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat is Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie is een programma gericht op voeding, beweging, gedrag en ontspanning. Het grote doel van een Gecombineerde Leefstijlinterventie is een gezondere leeftijl. De Gecombineerde Leefstijlinterventie duurt 2 jaar, en bestaat onder andere uit groepsbijeenkomsten en één-op-één gesprekken met uw zorgverlener.

Het is de bedoeling dat u dankzij de GLI een gezondere leefstijl aanleert en deze op de lange termijn volhoudt. Daarvoor stelt u specifieke doelen voor uzelf. U kunt een GLI programma volgen wanneer u:

  • Een BMI heeft van minimaal 25 én een verhoog risico heeft op hart- en vaatziekten of diabetes 2.
  • Een BMI van 30 of hoger heeft.

Zelfs de beste zorgverzekering
kan goedkoper

Met een zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u maandelijks op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en ontdek direct de nieuwe premie van uw zorgverzekering in 2022!

Zorgverzekering afsluiten


Uw geboortedatum:
   

GLI vergoeding

Om de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) vergoed te krijgen uit de basisverzekering, zijn er een aantal programma’s waar u aan kunt deelnemen. Zo bestaan er verschillende erkende GLI programma’s als ‘Beweegkuur’, ‘Cool’ of ‘SLIMMER’.

Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de GLI vergoeding is dat u eerst naar uw huisarts gaat. Uw huisarts bepaalt dan of u de GLI vergoeding uit de basisverzekering kunt krijgen. 

Bekijk ook:

Leefstijlcheck
Overgewicht
Diëtist

 
Terug naar boven