Homeopathie vergoeding

Zorgverzekeraars rekenen homeopathie tot de alternatieve geneeskunde. Dit betekent dat de voorwaarde voor de vergoeding van homeopathie hetzelfde is als de voorwaarden voor alternatieve geneeszorg. Wij vertellen u wat homeopathie is, en hoe het zit met de vergoeding voor homeopathie. 

Wat is homeopathie?

Homeopathie stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De homeopaat kijkt niet alleen naar de specifieke klacht(en) die u heeft, maar ook naar lichamelijke, mentale en emotionele kenmerken. Op basis daarvan zoekt de homeopaat naar een bepaalde stof (homeopathisch geneesmiddel) die bij het totaalplaatje past en die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. Op die manier herstelt het lichaam zichzelf en verdwijnen de klachten op een natuurlijke manier.

Vergoeding homeopathie

Homeopathie wordt niet door de basisverzekering vergoed, omdat alternatieve geneeswijzen niet wetenschappelijk bewezen zijn. Wel kunt u een aanvullende verzekering voor homeopathie afsluiten. Tot welk bedrag voor homeopathie u verzekerd bent, verschilt per aanvullend pakket. Houd er wel rekening mee dat de homeopaat waar u naartoe gaat aangesloten moet zijn bij een door uw zorgverzekeraar goedgekeurde beroepsvereniging.