Huisartsenpost & Eigen Risico

Wanneer u ergens last van heeft, gaat u eerst langs de huisarts. Dit kost u in de meeste gevallen helemaal niets omdat huisartsenzorg vergoed wordt vanuit de basisverzekering. De overheid wil namelijk dat niemand klachten te lang onbehandeld laat, omdat dit vaak alleen maar zorgt voor een verergering van de klachten. Ga dus op tijd naar uw huisarts.

vinkje Vergoeding uit basisverzekering
kruisje Vergoeding uit aanvullende verzekering
kruisje Eigen risico van toepassing

Vergoeding van de huisarts

De huisarts wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft dit dus niet zelf te betalen.

Iedere huisarts rekent een inschrijftarief, een soort van abonnement. De huisarts rekent deze kosten ook wanneer u niet naar de huisarts gaat. VGZ of Bewuzt vergoedt deze kosten voor u en u betaalt geen eigen risico hierover. Bij VGZ en Bewuzt bent u uitstekend verzekerd. Goed voor elkaar.

Het eigen risico

Op zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering geldt het eigen risico, behalve op huisartsenzorg en verloskundige zorg. U kunt dus naar de huisarts, zonder dat u hiervoor eigen risico hoeft te betalen. U betaalt dan dus helemaal niets. Dit geldt voor de huisarts, maar ook voor de huisartsenpost, huisarts assistent of de praktijkondersteuner.

In sommige gevallen betaalt u wel eigen risico:

  • Geneesmiddelen die de huisarts voorschrijft, m.u.v. voorkeursgeneesmiddelen.
  • Behandelingen waarvoor uw huisarts u doorstuurt naar het ziekenhuis.
  • De kosten van het spiraaltje (niet voor het plaatsen door uw huisarts).
  • Laboratoriumonderzoek zoals bloedonderzoek.
  • Het stoppen-met-roken-programma.

Vergoeding huisarts voor kinderen

Uiteraard krijgt uw kind tot 18 jaar ook een volledige vergoeding vanuit de basisverzekering voor de huisarts. Het eigen risico is nooit van toepassing bij kinderen onder de 18 jaar.

Voor iedereen een goedkope zorgverzekering

UnitedConsumers geeft iedereen korting op de VGZ zorgverzekering of een scherpe premie op de zorgverzekering van Bewuzt. U krijgt 10% korting per maand op de VGZ basisverzekering. U kiest zelf of u dit iedere maand of bijvoorbeeld eenmaal per jaar wilt laten uitbetalen. We storten dit geld gewoon op uw rekening. Hierdoor bespaart u maandelijks op uw vaste lasten, waardoor u simpelweg meer overhoudt voor een leuker leven. Bereken uw premie en meld u eenvoudig aan.

Bereken uw premie

Lees ook

Vergoeding GGD
Vergoeding apotheek
Vergoeding thuiszorg
Vergoeding jeugdzorg
Vergoeding sportmasseur
Vergoeding ziekenvervoer
Vergoeding spoedeisende hulp