Vergoeding huishoudelijke hulp

Heeft u huishoudelijke hulp nodig – bijvoorbeeld iemand die de afwas doet, die strijkt of helpt met schoonmaken? Dan kan er huishoudelijk hulp ingeschakeld worden. Huishoudelijk hulp kunt u uiteraard zelf inschakelen, maar in sommige gevallen regelt uw gemeente het en krijgt u zelfs een vergoeding voor huishoudelijk hulp.

De vergoeding voor huishoudelijke hulp kan op twee verschillende manieren: via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en via uw aanvullende zorgverzekering. Op deze pagina geven wij u meer informatie over de huishoudelijk hulp vergoeding.

Vergoeding huishoudelijke hulp WMO

Is de huishoudelijke hulp nodig om zelfstandig thuis te blijven wonen? Dan is de WMO op u van toepassing. De gemeente regelt dan de huishoudelijke hulp voor u. Hiervoor betaalt u iedere maand een eigen bijdrage. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het WMO-loket van uw gemeente.

Vergoeding huishoudelijke hulp aanvullende verzekering

De basisverzekering biedt geen vergoeding voor huishoudelijke hulp. Wel zijn er aanvullende verzekeringen die een beperkt aantal uren huishoudelijke hulp na een ziekenhuisopname (op jaarbasis) vergoeden. 

Vergoeding huishoudelijke hulp na ziekenhuisopname

Heeft u één of meerdere nachten in het ziekenhuis gelegen? Dan kan het lastig zijn om meteen weer de huishoudelijke taken op te pakken. Wij bieden u meerdere aanvullende verzekeringen met 9 tot 12 uur huishoudelijke hulp per jaar. U kunt tot maximaal 2 maanden na uw ziekenhuisopname een vergoeding krijgen voor huishoudelijk hulp na een ziekenhuisopname.