Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Vergoeding huishoudelijke hulp

Heeft u huishoudelijke hulp nodig – bijvoorbeeld iemand die de afwas doet, die strijkt of u helpt met schoonmaken? Dan kan er huishoudelijk hulp ingeschakeld worden. Huishoudelijk hulp kunt u uiteraard zelf inschakelen, maar in sommige gevallen regelt uw gemeente het en kunt u zelfs een vergoeding voor huishoudelijk hulp krijgen.

De vergoeding voor huishoudelijke hulp kan op twee verschillende manieren: via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en via uw aanvullende zorgverzekering. Op deze pagina geven wij u meer informatie over de vergoeding voor huishoudelijk hulp uit uw zorgverzekering.

Vergoeding huishoudelijke hulp WMO

Heeft u de huishoudelijke hulp nodig om zelfstandig thuis te blijven wonen? Dan is de WMO op u van toepassing. De gemeente regelt dan de huishoudelijke hulp voor u. Hiervoor betaalt u iedere maand een eigen bijdrage. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het WMO-loket van uw gemeente.

Vergoeding huishoudelijke hulp aanvullende verzekering

De basisverzekering biedt geen vergoeding voor huishoudelijke hulp. Wel zijn er aanvullende verzekeringen die een beperkt aantal uren huishoudelijke hulp na een ziekenhuisopname (op jaarbasis) vergoeden. 

Vergoeding huishoudelijke hulp na ziekenhuisopname

Heeft u één of meerdere nachten in het ziekenhuis gelegen? Dan kan het lastig zijn om meteen weer de huishoudelijke taken op te pakken. Wij bieden u meerdere aanvullende verzekeringen met 9 tot 12 uur vergoeding voor huishoudelijke hulp per jaar. U kunt tot maximaal 2 maanden na uw ziekenhuisopname een vergoeding krijgen voor huishoudelijk hulp na een ziekenhuisopname. 

Bekijk ook:

Geneeskundige zorg
Mantelzorg
Thuiszorg

 
Terug naar boven