Goedkope zorgverzekering 2022

Uw geboortedatum:

Hypnotherapie: psychotherapie hypnose

Met hypnotherapie kunnen zowel lichamelijke als geestelijke en emotionele klachten worden behandeld. Deze methode wordt vaak ingezet bij klachten zoals angst, stress, depressieve gevoelens en pijn. Het is mogelijk om hypnotherapie vergoed te krijgen door uw zorgverzekeraar. Wat hiervoor de voorwaarden zijn, leest u in onderstaande informatie.

Hypnotherapie

Wat is hypnotherapie? Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie. Het is een methode om het onderbewustzijn aan te spreken. Het uitgangspunt is dat klachten en problemen vaak voortkomen uit het onderbewustzijn. Er is dan sprake van aangeleerd gedrag en de hieruit voortkomende automatische reacties.

Door de cliënt onder hypnose te brengen, kunnen dit onderbewustzijn en de ingesleten patronen beïnvloed en veranderd worden. Ook maken ontspanningsoefeningen, regressie en transactionele analyse onderdeel uit van hypnotherapie.

Zelfs de beste zorgverzekering
kan goedkoper

Met een zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u maandelijks op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en ontdek direct de nieuwe premie van uw zorgverzekering in 2022!

Zorgverzekering afsluiten


Uw geboortedatum:
   

Hypnotherapie vergoeding

Hypnotherapie wordt gezien als een alternatieve geneeswijze en wordt niet vergoed door de basisverzekering. Er zijn wel aanvullende verzekeringen die alternatieve geneeswijzen vergoeden. Hiervoor is geen eigen risico of een eigen bijdrage van toepassing.

Om hypnotherapie vergoed te krijgen door de aanvullende verzekering, moet de hypnotherapeut aangesloten zijn bij een beroepsvereniging. In de voorwaarden van uw polis staat vermeld welke beroepsverenigingen er worden erkend.

Bekijk ook:

Alternatieve zorg
Acupunctuur
Iriscopie

 
Terug naar boven