Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Implantaten kosten vergoeding

Bij een zeer slecht of beschadigd gebit kunnen implantaten een uitkomst bieden. Een tandimplantaat is een kunstwortel die in de plaats van een tand of kies komt. Op dit implantaat kan een brug, kroon of overkappingsprothese worden geplaatst. De kosten voor implantaten kunnen aardig oplopen en worden ook niet altijd door de zorgverzekering vergoed. Wanneer krijgt u wel implantaten kosten vergoed?

Vergoeding implantaten kosten

Een tandimplantaat wordt alleen door de basisverzekering vergoed als er sprake is van een ernstige groeistoornis of ontwikkelingsstoornis. Is dit niet op u van toepassing, dan is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten waarmee u de vergoeding van implantaten vergoed kunt krijgen. Houd er wel rekening mee dat een dergelijke aanvullende verzekering vaak duur is en u meestal niet het hele bedrag van de implantaten vergoed krijgt.

Implantaten kosten

De kosten voor implantaten loopt al snel op. Zo kost het implantaat zelf zo’n € 300,- euro en daarbij komen nog extra kosten, zoals het maken van röntgenfoto’s, het plaatsen zelf en de kroon die erop komt. In totaal betaalt u per tandimplantaat rond de € 1.300,- euro.

Bekijk ook:

Gebitsprothese
Klikgebit
Kronen

 
Terug naar boven