Contact
Mijn UnitedConsumers

Iriscopie: wat vergoedt mijn zorgverzekering?

Iriscopie is een eeuwenoude techniek waarbij de iris - dus het gekleurde deel van het oog - onder de loep wordt genomen. Aan de hand van de iris kan een iriscopist u iets vertellen over de fysieke situatie en emotionele betekenis van uw organen. Een ander woord voor iriscopie is irisdiagnostiek of iridologie. Maar wat is iriscopie precies? En worden de kosten van iriscopie vergoed door uw zorgverzekeraar?


Wat is iriscopie?

Iriscopie is een natuurgeneeskundige methode waarbij wordt gekeken naar het regenboogvlies van het oog. U kunt een iriscopist onder andere raadplegen bij milde pijnklachten, allergieën of aanhoudende vermoeidheid. Daarnaast kunt u preventief een iriscopist inschakelen voor een algehele gezondheidscheck-up. De iriscopist geeft u vervolgens advies over uw leefwijze en/of eetgewoonte. 

Wat doet een iriscopist?

De iriscopist kijkt naar afwijkingen in de iris, zoals bijvoorbeeld verkleuringen, puntjes, vlekken en strepen. Aan de hand van de kleurpigment en vezelstructuur van het oog kan de iriscopist de conditie van uw organen 'lezen'. Vervolgens geeft de iriscopist advies over de inname van extra vitaminen, mineralen of bepaalde kruiden, waardoor klachten kunnen afnemen of zelfs helemaal kunnen verdwijnen. De iriscopist kijkt dus niet naar oogafwijkingen. Hiervoor kunt u een opticien of oogarts raadplegen.

Kosten iriscopie

De basisverzekering biedt geen vergoeding voor iriscopie. Doordat iriscopie onder de voorwaarden van alternatieve geneeskunde valt, en dus niet wetenschappelijk bewezen is, komt de vergoeding niet uit de basisverzekering. Wel kunt u een aanvullende verzekering afsluiten met een budget voor alternatieve geneeskunde


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

Alternatieve zorg
Homeopathie
Acupunctuur