Contact
Mijn UnitedConsumers

Wordt de kaakchirurg vergoed?

Vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen kun je een kaakchirurg vergoeding krijgen. Bekijk hieronder uit welke zorgverzekering zorg van de kaakchirurg vergoed wordt.

 

Kaakchirurg basisverzekering en tandartsverzekering


Vergoeding kaakchirurg

Als je zorg nodig hebt van de kaakchirurg, is het wel zo fijn als deze kosten vergoed worden. De kosten van een kaakchirurg kunnen namelijk flink oplopen. Alleen al het chirurgische verwijderen van 1 kies kost zo'n € 400,-. Bekijk hier hoe kaakchirurgie vergoed wordt.


Kaakchirurg eigen risico

Houd bij een vergoeding voor de kaakchirurg rekening met het eigen risico dat je betaalt. Het eigen risico voor de kaakchirurg geldt alleen voor volwassenen van 18 jaar of ouder – kinderen hoeven dus nooit een eigen risico te betalen bij een vergoeding van kaakchirurgie.


Kaakchirurg

Als een tandheelkundig probleem een specialistische aanpak vereist, kun je door je tandarts doorverwezen worden naar de kaakchirurg. Denk bijvoorbeeld aan de volgende behandelingen:

  • Specialistische ingrepen door een kaakchirurg
  • Röntgenonderzoek ten behoeve van een operatie
  • Het trekken van tanden en kiezen (gecompliceerde extracties)
  • Het opbouwen van kaakbot ten behoeve van implantaten (pre-implantologische chirurgie)
  • Het plaatsen van botankers ten behoeve van orthodontie (in bijzondere gevallen)

Tandarts of kaakchirurg

Het laten verwijderen van verstandskiezen kan door zowel de tandarts als de kaakchirurg worden uitgevoerd. De tandarts zal allereerst een röntgenfoto maken om een inschatting te kunnen maken van de situatie. Als de ingreep niet te gecompliceerd is, kan de tandarts dit zelf doen – in alle andere gevallen krijg je een verwijzing voor de kaakchirurg.

Wij adviseren om met gebitsklachten altijd eerst naar je tandarts te gaan. Je hebt immers een verwijsbrief nodig om een vergoeding van de kaakchirurg te krijgen. Als het nodig is dat je verder behandeld wordt door een kaakchirurg, zal je tandarts deze verwijzing voor je in orde maken.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Tandzorg volwassenen
Tandzorg kinderen
Mondhygiënist

 

 

Terug naar alle vergoedingen