Goedkope zorgverzekering 2022

Uw geboortedatum:

Vergoeding kinderopvang

Een vergoeding voor kinderopvan is fijn voor ouders die willen blijven werken wanneer ze kinderen krijgen. De overheid biedt hier een vergoeding voor: de kinderopvangtoeslag. Ook enkele aanvullende zorgverzekeringen houden rekening met situaties waarin een vergoeding kinderopvang nodig is. Op deze pagina leest u in welke gevallen u recht heeft op een vergoeding voor kinderopvang.

Vergoeding kinderopvangtoeslag

De overheid geeft ouders maximaal 230 uur per maand vergoeding kinderopvangtoeslag. Voor hoeveel uur per maand de overheid daadwerkelijk financiële ondersteuning biedt, hangt af van het aantal gewerkte uren van de ouder die het minst werkt. De hoogte van het (gecombineerde) loon bepaalt het percentage van het maximale uurtarief dat de overheid vergoedt. Meer informatie over de kinderopvangtoeslag vindt u bij de Belastingdienst.

De basisverzekering geeft geen kinderopvangtoeslag. Wel bestaat zo’n vergoeding bij sommige aanvullende zorgverzekeringen.

Zelfs de beste zorgverzekering
kan goedkoper

Met een zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u maandelijks op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en ontdek direct de nieuwe premie van uw zorgverzekering in 2022!

Zorgverzekering afsluiten


Uw geboortedatum:
   

Kinderopvang vergoeding uit aanvullende verzekering

Er bestaan enkele aanvullende verzekeringen die kinderopvang vergoeden. Er dient dan wel sprake te zijn van bijzondere omstandigheden. Voorbeelden daarvan zijn een ziekte van het kind, waardoor het niet naar een gewone kinderopvang kan of een ziekenhuisopname van een gezinslid. De kinderopvang vindt dan bij u thuis plaats.

Terug naar boven