Kinderziektes vergoeding van intensieve kindzorg

Er zijn veel kinderziektes waardoor uw kind ernstig ziek kan zijn. Intensieve kindzorg is dan belangrijk wanneer het gaat om kinderziektes waarbij er ernstige medische problemen of lichamelijke beperkingen zijn.

Pgb voor intensieve kindzorg

Heeft u te maken met kinderziektes, dan is vaak intensieve kindzorg nodig. Dit is zorg voor kinderen tot en met 18 jaar. Intensieve kindzorg bestaat bijvoorbeeld uit verpleging, begeleiding, persoonlijke verzorging of tijdelijk verblijf. Pgb staat voor persoonsgebonden budget en dit maakt het mogelijk om deze zorg voor uw kind zelf in te kopen.

Het zelf inkopen van zorg houdt in dat wanneer u toestemming krijgt voor vergoeding, u zelf bepaalt aan welke zorg u het budget besteed en door wie u uw kind laat verzorgen of verplegen. Er wordt een zorgplan opgesteld en aan de hand van dit plan mag u zorg inkopen.

Ik en mijn kind met een ziekte: zorg inkopen

Heeft u intensieve kindzorg nodig dan is uw kind hoogstwaarschijnlijk al onder behandeling van een kinderarts. U heeft een verwijzing nodig van een kinderarts om een indicatie voor een pgb voor intensieve kindzorg te krijgen. Een kinderverpleegkundige stelt samen met de ouders een zorgplan op. De verwijzing van de kinderarts en het zorgplan van de kinderverpleegkundige heeft u nodig om pgb aan te vragen

Pgb voor intensieve kindzorg aanvragen

U stuurt uw verwijzing en indicatie op naar VGZ of Bewuzt en binnen 4 tot 6 weken ontvangt u een reactie. Wanneer u toestemming krijgt voor pgb, krijgt u een bijbehorend budget en de looptijd te horen. Hierna mag u zelf zorg inkopen voor uw kind, dat volledig vergoed wordt.

Zorgverzekering met korting of scherpe premie

Het UnitedConsumers ZorgCollectief biedt 10% korting op de VGZ zorgverzekering of simpelweg een goedkope premie op de Bewuzt zorgverzekering. Zo bent u uitstekend verzekerd bij VGZ of Bewuzt tegen een lage premie. Hierdoor bespaart u maandelijks simpelweg op uw vaste lasten en dat geld kunt u vast beter besteden aan leuke dingen. Geen gedoe, wel het voordeel.

Meld u eenvoudig aan

Lees ook

Vergoeding zorghotel
Vergoeding thuiszorg