Contact
Mijn UnitedConsumers

Klikgebit vergoeding

Een klikgebit vergoeding is handig voor wanneer jou een klikgebit wordt aangemeten. Het is namelijk niet altijd mogelijk om een volledig kunstgebit aan te meten, doordat de kaak na het verliezen van tanden en kiezen is geslonken. Een klikgebit is in dat geval wel een goede optie, want een klikgebit wordt 'vastgeklikt' op implantaten in de kaak. Hoe zit het met de vergoeding voor het klikgebit?

 

Vergoeding klikgebit


Klikgebit basisverzekering

Het is mogelijk om een klikgebit vergoed te krijgen vanuit de basisverzekering. De kosten voor het klikgebit bestaan uit het aanschaffen, maken en aanbrengen van het klikgebit en de implantaten. Daarnaast worden er ook materiaalkosten en consultkosten in rekening gebracht. De totale kosten kunnen daardoor al snel € 4.000,- bedragen. Bekijk hier hoe de klikgebit vergoeding vanuit de basisverzekering werkt.


Klikgebit vergoeding: gedeeltelijk kunstgebit

Uit de basisverzekering worden alleen volledige kunstgebitten en klikgebitten vergoed. Een gedeeltelijk kunstgebit wordt dus niet door de basisverzekering vergoed. Wel is het mogelijk hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten. 


Kosten klikgebit zonder vergoeding

Als je een klikgebit nodig hebt, krijg je een groot deel van de kosten vergoed uit de basisverzekering. Het overige deel komt echter voor je eigen rekening. De kosten voor een klikgebit bevatten Zo geldt het eigen risico en betaal je een eigen bijdrage


Klikgebit vergoeding: eigen bijdrage

Bepaalde aanvullende verzekeringen dekken de kosten van de eigen bijdrage van een klikgebit. Hierdoor heb je toch vaak geen extra kosten. Bekijk hier de vergoeding voor een klikgebit uit onze aanvullende verzekeringen.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Gedeeltelijk kunstgebit
Gebitsprothese
Kunstgebit

 

 

Terug naar alle vergoedingen