UnitedConsumers
Achtergrond

Gedeeltelijk kunstgebit en gebitsprothese

Een gedeeltelijk kunstgebit is in sommige gevallen een betere oplossing dan een volledig kunstgebit of een klikgebit. Het kan zijn dat een gedeeltelijk gebitsprothese, zoals een gedeeltelijke prothese bovenkaak of gedeeltelijke prothese voortanden, beter past bij je persoonlijke of medische situatie. Maar hoe zit het met de vergoeding van het gedeeltelijk kunstgebit?

Gedeeltelijk kunstgebit vergoeding

Een volledig kunstgebit en een klikgebit worden vanuit de basisverzekering vergoed. Een gedeeltelijk kunstgebit of gedeeltelijke gebitsprothese krijg je echter niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hier kun je het beste een tandartsverzekering voor afsluiten.

Gedeeltelijk kunstgebit vergoeding aanvullende verzekering

Er zijn aanvullende verzekeringen die tot een bepaald bedrag een gedeeltelijk kunstgebit vergoeden. Dergelijke aanvullende verzekering vergoeden vaak ook overige tandarts- en mondzorg. Voor een vergoeding van een gedeeltelijk kunstgebit uit een aanvullende tandartsverzekering geldt geen eigen risico. 

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

Vind een zorgverlener

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

Bekijk zorgverzekeringen
Terug naar alle vergoedingen
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies