Contact
Mijn UnitedConsumers

Kraamzorg vergoeding

Kraamzorg helpt je in de eerste weken na de bevalling zodat je kunt wennen aan de nieuwe situatie en zo veel mogelijk kunt genieten van je baby. Ook na een bevalling in het ziekenhuis heb je recht op kraamzorg. Als je binnen tien dagen na de bevalling naar huis gaat, dan gaat de kraamzorg daar verder.

 

Kraamzorg vergoeding


Kraamzorg vergoeding: wat krijg je?

De vergoeding voor kraamzorg kan vaak uit je zorgverzekering vergoed worden. Houd er wel rekening mee dat je de kraamzorg op tijd aanvraagt bij je zorgverzekering. Op die manier kan de kraamzorg vergoeding door je verzekeraar op tijd verwerkt worden.

De hoeveelheid kraamzorg die je ontvangt en vergoed kunt krijgen, is afhankelijk van je situatie en wordt door de verloskundige - in overleg met jou - bepaald.


Wettelijke eigen bijdrage kraamzorg

Afhankelijk van de kraamzorg die je krijgt, kan er een eigen bijdrage voor de kraamzorg in rekening worden gebracht. Weet je niet zeker hoe dit zit, dan kun je dit hier checken. Kies de basis- en eventueel aanvullende verzekering die je hebt en je ziet meteen de kraamzorg vergoeding waar je recht op hebt.


Kraamzorg vergoeding uit aanvullende verzekering

Geldt er een eigen bijdrage voor je kraamzorg vergoeding? Dan kun je mogelijk een volledige vergoeding van deze eigen bijdrage krijgen uit een aanvullende verzekering. Ook dit kun je hier checken door de gewenste aanvullende verzekering te kiezen. Zo zie je direct op welke kraamzorg vergoeding van de eigen bijdrage je recht hebt.


Kraamzorg na je bevalling

De vergoeding die je voor kraamzorg ontvangt, kan verschillen per soort bevalling. Bovenstaande kraamzorg vergoeding geldt voor een bevalling in het ziekenhuis. Voor een thuisbevalling of een bevalling in een geboortecentrum gelden mogelijk andere voorwaarden.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer over zwangerschap

Wat moet je allemaal regelen tijdens een zwangerschap en wat krijg je vergoed?

> Bekijk zwangerschapspagina

 

Terug naar alle vergoedingen