UnitedConsumers
Achtergrond

Vergoeding kraamzorg geboortecentrum

Als je na de bevalling je kraamtijd (gedeeltelijk) in een geboortecentrum doorbrengt, ontvang je een vergoeding van de kosten hiervan. Dit is een gedeeltelijke vergoeding, daarnaast moet je zelf nog een eigen bijdrage betalen. Het is echter ook mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten waarmee je alle kraamzorg in een geboortecentrum vergoed krijgt.

Kraamzorg vergoeding uit basisverzekering

De kraamzorg wordt voor een deel uit de basisverzekering vergoed – ook wanneer je de kraamtijd in een geboortecentrum doorbrengt. Ga je voor het einde van de kraamtijd naar huis, dan wordt de kraamzorg thuis verder gezet.

Vergoeding eigen bijdrage

Je kunt je aanvullend verzekeren voor de kosten van kraamzorg. Je ontvangt dan een volledige vergoeding voor de eigen bijdrage, waardoor je zelf niets meer hoeft te betalen voor de kraamzorg. Dit geldt voor de kraamzorg in het geboortecentrum en ook wanneer de kraamzorg (daarna) thuis plaatsvindt.

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

Vind een zorgverlener

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

Bekijk zorgverzekeringen
Terug naar alle vergoedingen
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies