Goedkope zorgverzekering 2022

Uw geboortedatum:

Kroon vergoeding

Een kroon is een kapje van metaal, keramiek of een combinatie van beide materialen dat over een aangetaste tand of kies wordt geplaatst. Dit is niet alleen een cosmetische verbetering, maar ook een praktische. Met een kroon kunt u uw tand of kies weer gewoon gebruiken. Maar krijgt u de kosten van een kroon vergoed? Wij vertellen u meer hierover.

Kroon vergoeding

Kronen worden niet vergoed uit de basisverzekering. Het is wel mogelijk om een tandartsverzekering af te sluiten die een deel van de kosten van een kroon vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw pakketkeuze.

Houd er rekening mee dat voor de vergoeding van kronen een wachttijd van een jaar geldt. Dit betekent dat u eerst een jaar premie betaalt en pas in het tweede verzekeringsjaar een vergoeding krijgt voor kronen. Hierop is geen eigen risico van toepassing.

Zelfs de beste zorgverzekering
kan goedkoper

Met een zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u maandelijks op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en ontdek direct de nieuwe premie van uw zorgverzekering in 2022!

Zorgverzekering afsluiten


Uw geboortedatum:
   

Wat kost een kroon?

Als u een kroon moet laten plaatsen, zijn er verschillende mogelijkheden. Uw tandarts zal u adviseren over de methode die voor u het meest geschikt is. De prijs van de kroon is dus afhankelijk van het soort kroon dat u krijgt. Daarnaast worden materiaal- en techniekkosten apart in rekening gebracht.

Ieder jaar opnieuw worden tandartskosten opnieuw globaal vastgelegd. Bent u benieuwd naar de kosten van een kroon? Bekijk dan het overzicht van tandartkosten. 

Overzicht tandartskosten

Bekijk ook:

Implantaten
Klikgebit
Tandarts

 
Terug naar boven