Contact
Mijn UnitedConsumers

Kroon vergoeding

Een kroon is een kapje van metaal, keramiek of een combinatie van beide materialen dat over een aangetaste tand of kies wordt geplaatst. Dit is niet alleen een cosmetische verbetering, maar ook een praktische. Met een kroon kun je jouw tand of kies weer gewoon gebruiken. Maar krijg je de kosten van een kroon vergoed? Wij vertellen je meer hierover.


Kroon vergoeding

Kronen worden niet vergoed uit de basisverzekering. Het is wel mogelijk om een tandartsverzekering af te sluiten die een deel van de kosten van een kroon vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je pakketkeuze.


Wat kost een kroon?

Als je een kroon moet laten plaatsen, zijn er verschillende mogelijkheden. Je tandarts zal je adviseren over de methode die voor jou het meest geschikt is. De prijs van de kroon is dus afhankelijk van het soort kroon dat je krijgt. Daarnaast worden materiaal- en techniekkosten apart in rekening gebracht.

Ieder jaar opnieuw worden tandartskosten opnieuw globaal vastgelegd. Ben je benieuwd naar de kosten van een kroon? Bekijk dan het overzicht van tandartskosten. 

Overzicht tandartskosten


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Implantaten
Klikgebit
Tandarts

 

 

Terug naar alle vergoedingen