Contact
Mijn UnitedConsumers

Kroon vergoeding

Een kroon is een kapje van metaal, keramiek of een combinatie van beide materialen dat over een aangetaste tand of kies wordt geplaatst. Dit is niet alleen een cosmetische verbetering, maar ook een praktische. Met een kroon kunt u uw tand of kies weer gewoon gebruiken. Maar krijgt u de kosten van een kroon vergoed? Wij vertellen u meer hierover.


Kroon vergoeding

Kronen worden niet vergoed uit de basisverzekering. Het is wel mogelijk om een tandartsverzekering af te sluiten die een deel van de kosten van een kroon vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw pakketkeuze.

Wat kost een kroon?

Als u een kroon moet laten plaatsen, zijn er verschillende mogelijkheden. Uw tandarts zal u adviseren over de methode die voor u het meest geschikt is. De prijs van de kroon is dus afhankelijk van het soort kroon dat u krijgt. Daarnaast worden materiaal- en techniekkosten apart in rekening gebracht.

Ieder jaar opnieuw worden tandartskosten opnieuw globaal vastgelegd. Bent u benieuwd naar de kosten van een kroon? Bekijk dan het overzicht van tandartskosten. 

Overzicht tandartskosten


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

Implantaten
Klikgebit
Tandarts