Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Kosten kunstgebit: kunstgebit vergoeding

Een kunstgebit vervangt uw gebit of een deel daarvan. Het is een uitkomst als u te veel tanden en kiezen heeft verloren. Dankzij een kunstgebit kunt u weer goed eten en praten.

Er zijn verschillende soorten kunstgebitten, zodat er altijd wel een passende oplossing kan worden gevonden. Een kunstgebit wordt vergoed door de basisverzekering


Kosten kunstgebit vergoeding basisverzekering

De basisverzekering vergoedt een volledig kunstgebit en reparaties ervan. Hierbij geldt wel een eigen bijdrage. Voor een kunstgebit vergoeding betaalt u ook eigen risico. Is uw eigen risico al op? Dan betaalt u alleen een eigen bijdrage.


Wat kost een kunstgebit?

De gemiddelde kosten van een volledig kunstgebit komen tussen de € 1.000,- en € 1.400,-. De variatie in de kunstgebit kosten komt onder andere door materiaal- en techniekkosten. Daarom kan het interessant zijn om bij verschillende tandprothetische praktijken een prijsopgave aan te vragen. U betaalt een kwart van de kunstgebit kosten als eigen bijdrage namelijk zelf.


Tanden trekken kunstgebit kosten

Voor een volledig kunstgebit is het vaak nodig dat alle (nog aanwezige) tanden en kiezen worden getrokken. Heeft u nog eigen tanden en kiezen die behouden kunnen blijven? Dan is het wellicht ook mogelijk om voor een gedeeltelijk kunstgebit te kiezen.

Het trekken van tanden en kiezen voor een kunstgebit wordt niet vergoed uit de basisverzekering. U kunt hier een aanvullende tandverzekering voor afsluiten. Met een aanvullende verzekering wordt ook mogelijk de eigen bijdrage voor uw kunstgebit vergoed.


Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

commerciele banner zorg

Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

Uw zorgverzekering in 2024
 

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Gedeeltelijk kunstgebit
Gebitsprothese
Klikgebit

 

 

Terug naar alle vergoedingen