Maagverkleining vergoeding

Een maagverkleining vergoeding is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Heeft u zwaar overgewicht, dan kunt u in aanmerking komen voor een maagverkleining. Een maagverkleining vergoeding krijgt u dan vanuit de basisverzekering. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient u ten minste een BMI van 40 of hoger te hebben. Daarnaast zijn er nog enkele voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vergoeding van een maagverkleining.

vinkje Maagverkleining vergoeding uit basisverzekering
kruisje Vergoeding uit aanvullende verzekering
vinkje Eigen risico van toepassing
vinkje Verwijsbrief
vinkje Gecontracteerde zorgverlener voor 100% vergoeding

Wanneer wordt een maagverkleining vergoed?

Als u een maagverkleining nodig heeft, bent u waarschijnlijk al onder behandeling van een arts voor uw overgewicht. Is dit nog niet zo, dan gaat u eerst naar de huisarts. Die zal u doorverwijzen naar de juiste medisch specialist. U moet altijd eerst alle andere afvalmethoden geprobeerd hebben voor u in aanmerking komt voor een maagverkleining vergoeding uit de basisverzekering.

De voorwaarden voor een maagverkleining vergoeding zijn namelijk:

  • Uw arts heeft aan de hand van een aantal gesprekken en onderzoeken besloten dat u in aanmerking komt voor een maagverkleining.
  • U heeft andere manieren om gewicht te verliezen al geprobeerd, maar zonder resultaat.
  • U heeft geen aandoeningen aan uw nieren, lever, darmen of maag.
  • Uw heeft een BMI van 40 of hoger.

Een behandelend arts bepaalt of u in aanmerking komt voor een maagverkleining. Wanneer u recht heeft op de maagverkleining vergoeding krijgt u dit vergoed vanuit de basisverzekering. Bent u 18 jaar of ouder? Dan betaalt u ook het eigen risico. Er is geen extra vergoeding mogelijk vanuit een aanvullende verzekering.

Verwijsbrief maagverkleining

Om in aanmerking te komen voor een maagverkleining vergoeding heeft u een verwijsbrief nodig. Deze regelt uw behandelend medisch specialist voor u. Zonder deze verwijsbrief komt u niet standaard in aanmerking voor de maagverkleining vergoeding uit de basisverzekeirng.