Maagverkleining vergoeding

U krijgt een maagverkleining vergoeding vanuit uw zorgverzekering wanneer u hiervoor in aanmerking komt volgens uw arts. Hoe werkt deze vergoeding precies?

vinkje Vergoeding uit basisverzekering
kruisje Vergoeding uit aanvullende verzekering
vinkje Eigen risico van toepassing
vinkje Verwijsbrief
vinkje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Wat is een maagverkleining?

Wanneer alles is geprobeerd om overgewicht tegen te gaan maar niets heeft geholpen, dan is een maagverkleining de laatste behandeling met als doel een gezond gewicht te krijgen. Een verkleinde maag kan minder voedsel opnemen en is sneller vol, waardoor er minder eetlust is. Een maagverkleining is een operatie die op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Wanneer heeft u recht op een maagverkleining vergoeding?

Als u een maagverkleining wilt, bent u waarschijnlijk al onder behandeling van een arts voor uw overgewicht. Is dit nog niet zo, dan gaat u eerst naar de huisarts die u door zal verwijzen naar de juiste arts. Ten alle tijden moet u wel eerst alle andere afvalmethoden geprobeerd hebben en aan andere voorwaarden voldoen.

De voorwaarden voor een maagverkleining vergoeding:

  • Een team van behandelend artsen heeft geen bezwaar tegen de maagverkleining.
  • Alle andere afvalmethoden zijn geprobeerd en hebben niet geholpen.
  • Een goede algemene gezondheid.
  • Een BMI van 40 of hoger.

Een behandelend arts bepaalt uiteindelijk of iemand in aanmerking komt voor een maagverkleining vergoeding. Wanneer u recht heeft op de maagverkleining vergoeding, krijgt u dit vergoed vanuit de basisverzekering. Er is geen extra vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering.

Eigen risico van toepassing

Bij een maagverkleining vergoeding is het eigen risico van toepassing voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Verwijzing nodig

U heeft een verwijzing nodig en uw behandelend arts bepaalt of u in aanmerking komt voor een maagverkleining vergoeding.

Gecontracteerde zorgaanbieder

De vergoeding krijgt u alleen wanneer u naar een zorgaanbieder gaat waar VGZ of Bewuzt een contract mee heeft. VGZ heeft met alle ziekenhuizen een contract en Bewuzt met de meeste ziekenhuizen.

Korting op uw VGZ zorgverzekering

Met het UnitedConsumers ZorgCollectief krijgt u maandelijks 10% korting op uw VGZ zorgverzekering of een scherpe premie op uw Bewuzt zorgverzekering. Zo bent u uitstekend bij VGZ of Bewuzt verzekerd, voor een lage prijs. U betaalt simpelweg iedere maand minder voor uw vaste lasten en houdt daardoor meer geld over voor leuke dingen, zoals een weekend weg! Meld u eenvoudig aan. Geen gedoe, wel het voordeel.

Meld u direct aan

Lees ook

Vergoeding bij overgewicht
Vergoeding buikwandcorrectie