Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Maagverkleining vergoeding

Een maagverkleining vergoeding is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Heeft u zwaar overgewicht, dan kunt u in aanmerking komen voor een maagverkleining. Een maagverkleining vergoeding krijgt u dan uit de basisverzekering.

Om hiervoor in aanmerking te komen, dient u ten minste een BMI van 40 of hoger te hebben. Daarnaast zijn er nog enkele voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vergoeding van een maagverkleining.

Wanneer wordt een maagverkleining vergoed?

Als u een maagverkleining nodig heeft, bent u waarschijnlijk al onder behandeling van een arts voor uw overgewicht. Is dit nog niet zo, dan moet u eerst naar uw huisarts om het behandeltraject in gang te zetten. Uw huisarts zal u vervolgens doorverwijzen naar de juiste medisch specialist.

U moet altijd eerst alle andere afvalmethoden geprobeerd hebben voor u in aanmerking komt voor een maagverkleining vergoeding uit de basisverzekering. Daarnaast gelden de volgende voorwaarden voor een maagverkleining vergoeding:

  • Uw arts heeft aan de hand van een aantal gesprekken en onderzoeken besloten dat u in aanmerking komt voor een maagverkleining vergoeding.
  • U heeft andere manieren om gewicht te verliezen al geprobeerd, maar zonder resultaat.
  • U heeft geen aandoeningen aan uw nieren, lever, darmen of maag.
  • Uw heeft een BMI van 40 of hoger.

Uw behandelend arts bepaalt of u in aanmerking komt voor een maagverkleining. Bent u 18 jaar of ouder? Dan betaalt u een eigen risico over de vergoeding uit de basisverzekering. Er is helaas geen extra vergoeding mogelijk vanuit een aanvullende verzekering.

Terug naar boven