Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding orthopedische schoenen (tot 16 jaar)

Allerlei lichaamsklachten kunnen hun oorsprong hebben in een verkeerde stand of vorm van de voeten. Door dit in de kinderjaren te corrigeren, weten medisch specialisten klachten in de toekomst te voorkomen. Op deze pagina leest u over orthopedische schoenen voor kinderen tot 16 jaar. Wat vergoedt de zorgverzekeraar?


Vergoeding uit basisverzekering

Kinderen zijn volop in de groei, wat betekent dat ze vrijwel jaarlijks een nieuwe schoenmaat hebben. De basisverzekering houdt daar rekening mee door 1 paar orthopedische schoenen per jaar te vergoeden (voor kinderen tot 16 jaar). Omdat het om een minderjarige gaat, wordt uw eigen risico niet aangesproken. Wel geldt er een eigen bijdrage voor de orthopedische schoenen.

Orthopedische schoenen voor kinderen

Kinderen kunnen om uiteenlopende redenen (voet)klachten hebben die steunzolen niet oplossen: door een aangeboren afwijking, door een ziekte of een aandoening. Door deze klachten vroegtijdig aan te pakken, worden ze in de toekomst verhinderd.

Een specialist kan het kind daartoe aanraden om orthopedische schoenen te dragen. Dit zijn schoenen die volledig op maat worden gemaakt voor de voeten, om zo de houding en/of de vorm van de voeten te corrigeren.


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen