Overgangsconsulente vergoeding

De overgang komt bij vrouwen gemiddeld rond hun 50e levensjaar. Maar of u nu vroeger of later bent, aan de ongemakken ontsnapt helaas niemand. De overgangsconsulente biedt op zulke momenten passende zorg. Ontdek op deze pagina wat u vergoed kunt krijgen.

Wat doet een overgangsconsulente?

De overgang roept veel vragen op bij vrouwen. Hormoonwisselingen zorgen voor veranderingen in het lichaam die u niet zomaar met iedereen bespreekt. Een overgangsconsulente is er om vragen over dit gevoelige onderwerp te beantwoorden en twijfels weg te nemen. Deze verpleegkundige is meestal een vrouw en werkt in een ziekenhuis of in een privépraktijk.

Dekt mijn zorgverzekering dit?

De basisverzekering biedt geen vergoeding voor de overgangsconsulente. Daar heeft u een aanvullende zorgverzekering voor nodig. Grofweg de helft van alle aanvullende pakketten biedt vergoedingen voor de overgangsconsulente. Hoe hoog die vergoeding is, verschilt per pakket. Een eigen risico of eigen bijdrage hoeft u voor deze zorg niet te betalen.

Overgangsconsulente vergoeding

De overgangsconsulente wordt betaald uit het jaarlijkse preventiebudget, dat bijvoorbeeld ook vaccinaties dekt. Dit preventiebudget vindt u in verschillende aanvullende pakketten terug

Waarom een overgangsconsulent in de zorgverzekering?

Zorgverzekeringen beschermen u tegen onvoorziene zorgkosten. En omdat de overgang bij de ene vrouw voor meer klachten zorgt dan bij de andere, is het prettig om te weten dat u de eventuele kosten hiervoor niet zelf hoeft te dragen.