Contact
Mijn UnitedConsumers

Overgangsconsulente vergoeding

De overgang begint bij vrouwen gemiddeld rond hun 50e levensjaar. Maar of je nu vroeger of later bent, aan de ongemakken ontsnap je helaas niet. De overgangsconsulente biedt op zulke momenten passende zorg. Wat doet een overgangsconsulente? En krijg je een vergoeding voor de overgangsconsulente vergoeding. 


Wat doet een overgangsconsulente?

De overgang kan vervelende klachten en vragen bij je oproepen. Hormoonwisselingen zorgen voor veranderingen in het lichaam die je niet zomaar met iedereen bespreekt. Een overgangsconsulente is er om vragen over dit gevoelige onderwerp te beantwoorden en vervelende klachten te verminderen. Deze gespecialiseerde verpleegkundige is meestal een vrouw en werkt in een ziekenhuis of in een privépraktijk.


Krijg ik een overgangsconsulente vergoeding?

De basisverzekering biedt geen vergoeding voor de overgangsconsulente. Daar heb je een aanvullende zorgverzekering voor nodig. Hoe hoog die vergoeding is, verschilt per pakket. Een eigen risico of eigen bijdrage hoef je voor deze zorg niet te betalen, omdat dit uit je aanvullende verzekering wordt vergoed.


Waarom een overgangsconsulent in de zorgverzekering?

Zorgverzekeringen beschermen je tegen onvoorziene zorgkosten. En omdat de overgang bij de ene vrouw voor meer klachten zorgt dan bij de andere, is het prettig om te weten dat je de eventuele kosten hiervoor niet zelf hoeft te dragen.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Gewichtsconsulent
Mindfulness
Huisarts

 

 

Terug naar alle vergoedingen