Overgangsconsulente vergoeding

De overgang begint bij vrouwen gemiddeld rond hun 50e levensjaar. Maar of u nu vroeger of later bent, aan de ongemakken ontsnapt u helaas niet. De overgangsconsulente biedt op zulke momenten passende zorg. Wat doet een overgangsconsulente? En krijgt u een vergoeding voor de overgangsconsulente vergoeding. 


Zelf aan de slag met een gratis online workshop

Eén op de drie vrouwen in Nederland heeft last van overgangsverschijnselen. Als verzekerde van UnitedConsumers door VGZ kunt u gratis een anonieme workshop volgen om zo goed mogelijk door de overgang heen te komen.

Naar de workshop

zorg

Wat doet een overgangsconsulente?

De overgang kan vervelende klachten en vragen bij u oproepen. Hormoonwisselingen zorgen voor veranderingen in het lichaam die u niet zomaar met iedereen bespreekt. Een overgangsconsulente is er om vragen over dit gevoelige onderwerp te beantwoorden en vervelende klachten te verminderen. Deze gespecialiseerde verpleegkundige is meestal een vrouw en werkt in een ziekenhuis of in een privépraktijk.

Krijg ik een overgangsconsulente vergoeding?

De basisverzekering biedt geen vergoeding voor de overgangsconsulente. Daar heeft u een aanvullende zorgverzekering voor nodig. Grofweg de helft van alle aanvullende pakketten biedt vergoedingen voor de overgangsconsulente. Hoe hoog die vergoeding is, verschilt per pakket. Een eigen risico of eigen bijdrage hoeft u voor deze zorg niet te betalen, omdat dit uit uw aanvullende verzekering wordt vergoed.

Overgangsconsulente vergoeding

De overgangsconsulente wordt betaald uit het jaarlijkse preventiebudget, dat bijvoorbeeld ook vaccinaties dekt. Dit preventiebudget vindt u in verschillende aanvullende pakketten terug. U bent vrij om dit budget zelf in te delen. Heeft u behoefte aan zorg van de overgangsconsulente? Dan bepaalt u zelf dat u een deel van uw preventiebudget voor de overgangsconsulente inzet.

Waarom een overgangsconsulent in de zorgverzekering?

Zorgverzekeringen beschermen u tegen onvoorziene zorgkosten. En omdat de overgang bij de ene vrouw voor meer klachten zorgt dan bij de andere, is het prettig om te weten dat u de eventuele kosten hiervoor niet zelf hoeft te dragen.

Bekijk ook:

Gewichtsconsulent
Mindfulness
Huisarts

 
Terug naar boven