Vergoeding plaswekker

Bedplassen is vervelend voor ouder en kind. Eén van de methoden om te stoppen met bedplassen is het gebruik maken van een plaswekker. Die gaat af zodra er urine wordt gedetecteerd. Hoe een plaswekker precies werkt en of u een vergoeding van de zorgverzekering kunt krijgen, leest u hier.

Vergoeding plaswekker

De basisverzekering kent geen vergoeding voor de plaswekker. Wel bestaan er aanvullende verzekeringen die een plaswekker en de bijbehorende broekjes met sensors vergoeden. Hiervoor wordt dan het budget voor hulpmiddelen aangesproken. De vergoeding geldt alleen voor kinderen tussen 6 en 18 jaar.

Plaswekker

Met een plaswekker kunnen kinderen in 2-3 maanden tijd van het bedplassen af komen. Dit is een wekker die in combinatie met een speciaal broekje werkt. In het broekje zit een sensor die een signaal naar de wekker stuurt wanneer er vocht op komt. Wanneer de wekker afgaat, wordt het kind wakker en sluit de blaas zich automatisch. Zo kan het kind op tijd naar het toilet. Deze methode werkt het best als het kind zelf ook gemotiveerd is om te stoppen met bedplassen.