Goedkope zorgverzekering 2022

Uw geboortedatum:

Vergoeding spoedeisende zorg buitenland

De vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland door de zorgverzekering is afhankelijk van de situatie. Op deze pagina leest u hoe dit geregeld is.


Spoedeisende zorg buitenland

Onder spoedeisende zorg wordt zorg verstaan die:

  • Niet kan wachten tot u terug bent in Nederland.
  • Niet verwacht werd voordat u op reis ging.

Zelfs de beste zorgverzekering
kan goedkoper

Met een zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u maandelijks op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en ontdek direct de nieuwe premie van uw zorgverzekering in 2022!

Zorgverzekering afsluiten


Uw geboortedatum:
   


Met spoed zorg nodig?

Bel voor zorg in het buitenland altijd eerst de VGZ Alarmcentrale. De VGZ Alarmcentrale staat 7 dagen in de week, 24 uur per dag voor u klaar.

alarmcentrale

Bel +31 40 297 55 50


Spoedeisende zorg declareren

U kunt uw buitenlandse nota declareren digitaal declareren in de UC Zorg app of in Mijn VGZ. Wilt u uw declaratie liever per post versturen? Dan kunt u gebruikmaken van het declaratieformulier (of declaratieformulier fertiliteit) en deze naar VGZ sturen via de post. Het postadres vindt u op het declaratieformulier.

Omdat zorgverleners in het buitenland anders werken dan Nederlandse zorgverleners, moet u wat extra gegevens meesturen met uw declaratie. De volgende informatie is nodig voor uw declaratie:

  • Een diagnose.
  • Een behandelverslag van uw specialist in het buitenland.

Goed om te weten: de behandelverslagen en nota's moeten in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans geschreven zijn. Anders kan de declaratie niet in behandeling genomen worden.


Declareren met de UC Zorg app

Heeft u in het buitenland een nota voor zorg zelf betaald? Dan kunt u deze na uw bezoek aan het buitenland declareren. U kunt uw buitenlandse nota eenvoudig declareren via de UC Zorg app. Het enige wat u hoeft te doen is de UC Zorg app downloaden, een foto maken van uw buitenlandse zorgnota en de nota versturen.

App Store  Google Play

Terug naar boven