Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding spoedeisende zorg buitenland

De vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland door de zorgverzekering is afhankelijk van de situatie. Op deze pagina leest u hoe dit geregeld is.


Spoedeisende zorg buitenland

Onder spoedeisende zorg wordt zorg verstaan die:

  • Niet kan wachten tot u terug bent in Nederland.
  • Niet verwacht werd voordat u op reis ging.

Met spoed zorg nodig?

Bel voor zorg in het buitenland altijd eerst de VGZ Alarmcentrale. De VGZ Alarmcentrale staat 7 dagen in de week, 24 uur per dag voor u klaar.

alarmcentrale

Bel +31 40 297 55 50


Spoedeisende zorg declareren

U kunt uw buitenlandse nota declareren digitaal declareren in de UC Zorg app of in Mijn VGZ. Wilt u uw declaratie liever per post versturen? Dan kunt u gebruikmaken van het declaratieformulier en deze naar VGZ sturen via de post. Het postadres vindt u op het declaratieformulier.

Omdat zorgverleners in het buitenland anders werken dan Nederlandse zorgverleners, moet u wat extra gegevens meesturen met uw declaratie. De volgende informatie is nodig voor uw declaratie:

  • Een diagnose.
  • Een behandelverslag van uw specialist in het buitenland.

Goed om te weten: de behandelverslagen en nota's moeten in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans geschreven zijn. Anders kan de declaratie niet in behandeling genomen worden.


Declareren met de UC Zorg app

Heeft u in het buitenland een nota voor zorg zelf betaald? Dan kunt u deze na uw bezoek aan het buitenland declareren. U kunt uw buitenlandse nota eenvoudig declareren via de UC Zorg app. Het enige wat u hoeft te doen is de UC Zorg app downloaden, een foto maken van uw buitenlandse zorgnota en de nota versturen.

App Store  Google Play


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen