Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding spoedeisende zorg buitenland

De vergoeding voor spoedeisende zorg in het buitenland door de zorgverzekering is afhankelijk van de situatie. Op deze pagina lees je hoe dit geregeld is.


Spoedeisende zorg buitenland

Onder spoedeisende zorg wordt zorg verstaan die:

  • Niet kan wachten tot je terug bent in Nederland.
  • Niet verwacht werd voordat je op reis ging.

Met spoed zorg nodig?

Bel voor zorg in het buitenland altijd eerst de VGZ Alarmcentrale. De VGZ Alarmcentrale staat 7 dagen in de week, 24 uur per dag voor je klaar.

alarmcentrale

Bel +31 40 297 55 50


Spoedeisende zorg declareren

Je kunt jouw buitenlandse nota declareren digitaal declareren in de UnitedConsumers Zorg app of in Mijn VGZ. Wil je jouw declaratie liever per post versturen? Dan kun je gebruikmaken van het declaratieformulier en deze naar VGZ sturen via de post. Het postadres vind je op het declaratieformulier.

Omdat zorgverleners in het buitenland anders werken dan Nederlandse zorgverleners, moet je wat extra gegevens meesturen met jouw declaratie. De volgende informatie is nodig voor jouw declaratie:

  • Een diagnose.
  • Een behandelverslag van de specialist in het buitenland.

Goed om te weten: de behandelverslagen en nota's moeten in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans geschreven zijn. Anders kan de declaratie niet in behandeling genomen worden.


Declareren met de UnitedConsumers Zorg app

Heb je in het buitenland een nota voor zorg zelf betaald? Dan kun je deze na je bezoek aan het buitenland declareren. Je kunt jouw buitenlandse nota eenvoudig declareren via de UnitedConsumers Zorg app. Het enige wat je moet doen is de UnitedConsumers Zorg app downloaden, een foto maken van de buitenlandse zorgnota en de nota versturen.

App Store  Google Play


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 
 

Terug naar alle vergoedingen