Contact
Mijn UnitedConsumers

Sportzorg en je zorgverzekering

Sportzorg is meer dan blessureleed. Veel mensen die sporten zijn hiervan niet op de hoogte, terwijl sportzorg erg belangrijk kan zijn. Maar wat doet een sportarts? En hoe zit het met de vergoeding van sportzorg en de sportarts vanuit je zorgverzekering? 

 

Vergoeding sportzorg


Wat doet een sportarts?

Een sportarts houdt zich bezig met blessures, maar ook met preventieve sportmedische onderzoeken (zoals inspanningstesten) en adviesgeving in het beoefenen van sport. Daarnaast kan een sportarts individuele sporters of teams sportmedisch begeleiden. 


Sportarts basisverzekering

Wanneer je een blessure hebt door het sporten, krijg je de behandeling door een sportarts aan het houding- en bewegingsapparaat vergoed vanuit de basisverzekering. Bekijk hier de vergoeding van sportzorg uit de basisverzekering.


Sportzorg vergoeding aanvullende verzekering

Wanneer je geen blessure hebt maar wel sport, kun je toch sportzorg vergoed krijgen. Hierdoor kun je mogelijke blessures voorkomen. Vanuit alle aanvullende verzekeringen krijg je een budget per kalenderjaar voor preventie. De hoogte van dit budget hangt af van je aanvullende verzekering. Bekijk hier de vergoeding voor sportzorg uit onze aanvullende verzekeringen.


Sportzorg door de fysiotherapeut

Wanneer je (blijvende) pijn of moeite hebt met het bewegen na het sporten, hoeft dit niet altijd direct een blessure te zijn. Je kunt dan ook naar de fysiotherapeut gaan. Wanneer het niet om een chronische aandoening gaat, wordt fysiotherapie alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Je krijgt dan een budget voor beweegzorg dat je kunt besteden aan fysiotherapie.


Sportarts met contract

Voor een volledige vergoeding is het belangrijk dat je naar een gecontracteerde sportarts of fysiotherapeut gaat. VGZ heeft contracten met sportartsen die aangesloten zijn bij de Federatie van sportmedische instellingen. Hierdoor ben je verzekerd van de beste zorg en zo krijg je de kosten tot het maximum tarief volledig vergoed.


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Chronische fysiotherapie
Fysiotherapie
Chiropractor

 

 

Terug naar alle vergoedingen