Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

Sportzorg en uw zorgverzekering

Sportzorg is meer dan blessureleed. Veel mensen die sporten zijn hiervan niet op de hoogte, terwijl sportzorg erg belangrijk kan zijn. Maar wat doet een sportarts? En hoe zit het met de vergoeding van sportzorg en de sportarts vanuit uw zorgverzekering? 

 

Vergoeding sportzorg


Wat doet een sportarts?

Een sportarts houdt zich bezig met blessures, maar ook met preventieve sportmedische onderzoeken (zoals inspanningstesten) en adviesgeving in het beoefenen van sport. Daarnaast kan een sportarts individuele sporters of teams sportmedisch begeleiden. 


Sportarts basisverzekering

Wanneer u een blessure heeft door het sporten, krijgt u de behandeling door een sportarts aan het houding- en bewegingsapparaat vergoed vanuit de basisverzekering. Bekijk hier de vergoeding van sportzorg uit de basisverzekering.


Sportzorg vergoeding aanvullende verzekering

Wanneer u geen blessure heeft maar wel sport, kunt u toch sportzorg vergoed krijgen. Hierdoor kunt u mogelijke blessures voorkomen. Vanuit alle aanvullende verzekeringen krijgt u een budget per kalenderjaar voor preventie. De hoogte van dit budget hangt af van uw aanvullende verzekering. Bekijk hier de vergoeding voor sportzorg uit onze aanvullende verzekeringen.


Sportzorg door de fysiotherapeut

Wanneer u (blijvende) pijn of moeite heeft met het bewegen na het sporten, hoeft dit niet altijd direct een blessure te zijn. U kunt dan ook naar de fysiotherapeut gaan. Wanneer het niet om een chronische aandoening gaat, wordt fysiotherapie alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. U krijgt dan een budget voor beweegzorg dat u kunt besteden aan fysiotherapie.


Sportarts met contract

Voor een volledige vergoeding is het belangrijk dat u naar een gecontracteerde sportarts of fysiotherapeut gaat. VGZ heeft contracten met sportartsen die aangesloten zijn bij de Federatie van sportmedische instellingen. Hierdoor bent u verzekerd van de beste zorg en zo krijgt u de kosten tot het maximum tarief volledig vergoed.


Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

commerciele banner zorg

Kies voor een zorgverzekering 
met vergoedingen die bij u passen

Kies mijn zorgverzekering

Uw zorgverzekering in 2024

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Chronische fysiotherapie
Fysiotherapie
Chiropractor

 


Terug naar alle vergoedingen