Contact
Mijn UnitedConsumers

Vergoeding niet-spoedeisende zorg in het buitenland

Je krijgt een vergoeding vanuit de UnitedConsumers door VGZ zorgverzekeringen voor niet-spoedeisende zorg in het buitenland. Bekijk hieronder de vergoeding vanuit onze zorgverzekeringen voor niet-spoedeisende zorg in het buitenland.

 

Niet-spoedeisende zorg in het buitenland

Onder niet-spoedeisende zorg in het buitenland wordt het volgende verstaan:

  • Tijdens je tijdelijke verblijf in het buitenland krijg je zorg die ook uit te stellen is tot je terug bent in Nederland.
  • Je reist speciaal naar het buitenland voor een behandeling. Bijvoorbeeld omdat er in Nederland een wachtlijst is of omdat er in Nederland geen behandeling mogelijk is. Bijvoorbeeld voor een maagverkleining en plastische chirurgie.

Bekijk hier de vergoeding voor niet-spoedeisende zorg in het buitenland.


Zorgverleners met contract in het buitenland

Om niet-spoedeisende zorg in het buitenland vergoed te krijgen, kies je voor een zorgverlener met contract. Wil je weten welke buitenlandse zorgverleners gecontracteerd zijn? Bekijk ze hier.


Machtiging niet-spoedeisende zorg in het buitenland

Kies je voor niet-spoedeisende zorg in het buitenland? Dan heb je in de meeste gevallen vooraf een machtiging (toestemming) van VGZ nodig. Zo vraag je een machtiging aan:

Stap 1: Verwijzing en diagnose

Vraag je Nederlandse arts om een verwijsbrief en diagnose.

Stap 2: Vraag de buitenlandse zorgverlener om een behandelplan en kostenspecificatie

Het behandelplan en de kostenspecificatie moeten in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans geschreven en ondertekend zijn. Het is belangrijk dat de volgende gegevens opgenomen zijn: ziektegeschiedenis, diagnose en voorgestelde behandeling.

Stap 3: Vul het aanvraagformulier in en verzamel alle documenten

Vul het aanvraagformulier in en verzamel de volgende documenten: de verwijsbrief van je Nederlandse arts en het persoonlijk behandelplan en de kostenspecificatie van je buitenlandse zorgverlener.

Stap 4: Stuur de aanvraag naar VGZ

Heb je het aanvraagformulier volledig ingevuld? Dan kun je de aanvraag digitaal versturen naar VGZ. Je kunt de documenten ook per post versturen naar VGZ.

Stap 5: Je ontvangt een reactie van VGZ

VGZ neemt binnen 10 werkdagen contact met je op of je de machtiging krijgt, of er meer informatie nodig is.


Niet-spoedeisende zorg declareren

Je kunt de buitenlandse nota declareren digitaal declareren in de UnitedConsumers Zorg app of in Mijn VGZ. Wil je jouw declaratie liever per post versturen? Dan kun je gebruikmaken van het declaratieformulier en deze naar VGZ sturen via de post. Het postadres vind je op het declaratieformulier.

Omdat zorgverleners in het buitenland anders werken dan Nederlandse zorgverleners, moet je wat extra gegevens meesturen met je declaratie. De volgende informatie is nodig voor je declaratie:

  • Een diagnose.
  • Een overzicht van eerdere behandelingen.
  • Een behandelverslag van je specialist in het buitenland.
  • Een verwijzing van je (Nederlandse) huisarts of medisch specialist.

Goed om te weten: de behandelverslagen en nota's moeten in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans geschreven zijn. Anders kan de declaratie niet in behandeling genomen worden.


Declareren met de UnitedConsumers Zorg app

Heb je in het buitenland een nota voor zorg zelf betaald? Dan kun je deze na je bezoek aan het buitenland declareren. Je kunt je buitenlandse nota eenvoudig declareren via de UnitedConsumers Zorg app. Het enige wat je hoeft te doen is de UnitedConsumers Zorg app downloaden, een foto maken van je buitenlandse zorgnota en de nota versturen.

App Store  Google Play


Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

> Vind een zorgverlener

 

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Meer vergoedingen

Spoedeisende zorg buitenland
Repatriëring
Medicijnen