UnitedConsumers
Achtergrond

Audicien: wat krijg ik vergoed bij de hoorspecialist?

De audicien, oftewel hoorspecialist, helpt je met het verbeteren van je gehoor. Een goed gehoor is belangrijk, en het draagt bij aan de kwaliteit van leven. Het is daarom belangrijk dat je je goed verzekerd voor wanneer er iets met je gehoor aan de hand is. Hoe het precies zit met de vergoeding van de hoorspecialist, vertellen wij je graag!

Hoorspecialist vergoeding

Zorg van de hoorspecialist wordt grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. Je hoeft hiervoor dus geen aanvullende verzekering af te sluiten. 

Audioloog: eigen risico en eigen bijdrage

Zorg van de audicien wordt voor een groot deel vergoed vanuit de basisverzekering en valt hierdoor onder het eigen risico. Het verplichte eigen risico geldt voor iedere verzekerde van 18 jaar of ouder – voor audiologische hulp aan kinderen hoeft er dus geen eigen risico te worden betaald.

Mocht je een hoortoestel nodig hebben, geldt er wel een wettelijke eigen bijdrage. Voor de kosten van de eigen bijdrage kun je een aanvullende verzekering afsluiten. 

Zorgverlener vinden

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt.

Vind een zorgverlener

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

Bekijk zorgverzekeringen
Terug naar alle vergoedingen
Wil je een goede service?

Een goede service, daar staan wij voor. Om je dit te kunnen bieden gebruiken wij cookies. Door op 'Ja, dat wil ik' te klikken ga je hier mee akkoord. Bekijk hier onze privacy statement voor meer uitleg.

Nee, ik wil alleen minimale cookies