Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgverzekering en gegevens wijzigen bij overlijden

Is uw naaste overleden? Dan wensen wij u veel sterkte toe. Het overlijden van een naaste heeft een grote impact op uw leven. Emotioneel heeft u veel te verwerken. Ook breekt er een tijd aan dat u veel moet regelen, ook voor de zorgverzekering. Wij helpen u daar graag bij.


U hoeft niets te doen

Het overlijden van uw naaste wordt automatisch binnen 10 werkdagen door de gemeente aan de zorgverzekeraar (VGZ) doorgegeven. Hier hoeft u niets voor te doen. De beëindiging van de zorgverzekering gaat in op de dag dat uw naaste is overleden. U ontvangt automatisch een brief van de zorgverzekeraar over de beëindiging en eventuele financiële afwikkeling.


Samen op de polis

Stond u samen met uw overleden naaste op de polis? Dan krijgt u uw eigen polis met dezelfde vergoedingen en voorwaarden. U blijft dus gewoon bij ons verzekerd. Indien er ook kinderen op de polis stonden, komen zij bij u op de nieuwe polis te staan.


Rekeningnummer wijzigen

Ingediende declaraties worden uitbetaald op het rekeningnummer dat bij ons bekend is. Wilt u declaraties op een ander rekeningnummer uit laten betalen? U kunt uw rekeningnummer in de UC Zorg app of via Mijn VGZ wijzigen.

Wilt u het rekeningnummer wijzigen waar u de korting op uitbetaald krijgt? Dan kunt u dit doen in Mijn UnitedConsumers. Voor het wijzigen van uw rekeningnummer hebben wij altijd een bewijs nodig dat u de eigenaar bent van de opgegeven rekening. Nadat u uw aanvraag ingediend heeft, ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail. U kunt het rekeningnummer ook laten wijzigen door contact op te nemen met onze klantenservice.


Adreswijziging

Bij het overlijden van uw naaste wordt een eventuele adreswijziging voor u als nabestaande niet automatisch doorgevoerd. Blijft u woonachtig op hetzelfde adres als uw naaste? Dan hoeft u niets te doen. Indien u post op een ander adres wilt ontvangen, dan is het belangrijk dat u de adreswijziging aan ons en VGZ doorgeeft. 


 

Wij staan voor u klaar

Heeft u een hulp nodig of wilt u een wijziging doorgeven? Neem dan gerust contact op met onze WFT-gecertificeerde medewerkers. vraagteken Wij helpen u graag.

service


Zorgkosten declareren bij overlijden

Het kan voorkomen dat u nog een rekening krijgt voor uw overleden naaste. In dit geval is het belangrijk dat u deze betaalt aan de zorgverlener en de nota vervolgens declareert via de UC Zorg app. U kunt tot 3 jaar na het overlijden van uw naaste zorgnota's declareren.

Soms dienen zorgverleners rechtstreeks een rekening in bij de zorgverzekeraar. Het kan tot 2 jaar duren voordat alle rekeningen ontvangen zijn door de zorgverzekeraar. Heeft uw naaste te veel premie en/of eigen risico betaald? Dan ontvangt u dit bedrag als nabestaande terug op het bij ons bekende rekeningnummer.

UC Zorg app


Uw naaste woonde in het buitenland

Indien uw naaste in het buitenland woonde, ontvangt VGZ geen overlijdensbericht van de gemeente. U dient het overlijden van uw naaste in dit geval door te geven aan de klantenservice van VGZ


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 6-1-2023 |

nienke expert 3