Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgverzekering en gegevens wijzigen bij overlijden

Is er een naaste overleden? Dan wensen wij je veel sterkte toe. Het overlijden van een naaste heeft een grote impact op je leven. Emotioneel heb je veel te verwerken. Ook breekt er een tijd aan dat je veel moet regelen, ook voor de zorgverzekering. Wij helpen je daar graag bij.


Je hoeft niets te doen

We beëindigen de zorgverzekering bij overlijden als volgt:

  • Binnen 10 werkdagen wordt het overlijdensbericht door de gemeente automatisch aan ons doorgegeven.
  • De beëindiging van de zorgverzekering gaat in op de dag dat jouw naaste is overleden.
  • Daarna ontvang je automatisch een brief over de beëindiging en eventuele financiële afwikkeling.

Goed om te weten: heeft jouw naaste te veel premie of eigen risico betaald? Dan krijg jij dat als nabestaande terug.


Samen op de polis

Stond je samen met de overleden naaste op de polis? Dan krijg je jouw eigen polis met dezelfde vergoedingen en voorwaarden. Je blijft dus gewoon bij ons verzekerd. Indien er ook kinderen op de polis stonden, komen zij bij jou op de nieuwe polis te staan.


Eventuele zorgnota's kun je nog declareren

Heb je nog een zorgnota gekregen voor jouw overleden naaste? Je kunt deze zelf betalen aan de zorgverlener en vervolgens declareren via de UnitedConsumers Zorg app. Dit mag tot 3 jaar na overlijden. Soms dienen zorgverleners rechtstreeks een rekening in bij de zorgverzekeraar. Het kan tot 2 jaar duren voordat alle rekeningen ontvangen zijn. Ingediende declaraties worden uitbetaald op het rekeningnummer dat bij ons bekend is.

Wil je declaraties op een ander rekeningnummer uit laten betalen? Wijzig dan je rekeningnummer in de UnitedConsumers Zorg app of via Mijn VGZ.

Rekeningnummer wijzigen voor opgebouwde korting

Wil je het rekeningnummer wijzigen waar je de korting op uitbetaald krijgt? Dan kun je dit doen in Mijn UnitedConsumers. Hiervoor hebben wij altijd een bewijs nodig dat jij de eigenaar bent van de opgegeven rekening. Je ontvangt vervolgens van ons een bevestiging per e-mail. Je kunt het rekeningnummer ook laten wijzigen door contact op te nemen met onze klantenservice.


Adreswijziging

Bij het overlijden van je naaste wordt een eventuele adreswijziging voor jou als nabestaande niet automatisch doorgevoerd. Blijf je woonachtig op hetzelfde adres als jouw naaste? Dan hoef je niets te doen. Indien je post op een ander adres wil ontvangen, dan is het belangrijk dat je de adreswijziging aan ons en VGZ doorgeeft. 

Woonde jouw naaste in het buitenland?

Helaas ontvangen wij dan niet automatisch het overlijdensbericht van de gemeente. We vragen je om in dat geval het overlijden door te geven aan onze klantenservice. Wij helpen je graag verder!


Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen je graag!