Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Zorgverzekering bij scheiden of uit elkaar gaan

Bij een scheiding of het besluit om uit elkaar te gaan, komt veel kijken. U moet het een en ander regelen en start beiden een nieuw leven. Een scheiding heeft mogelijk ook effect op uw zorgverzekering.


Zorgverzekering bij scheiding

Als u samen met uw (ex-) partner op een polis staat, dan dient de polis gesplitst te worden. Op deze manier krijgt u beiden een eigen polis en een eigen zorgverzekering. Het is belangrijk dat u weet hoe uw polis in elkaar zit. Bent u hoofdverzekerde of medeverzekerde? Deze informatie vindt u terug op uw polis in Mijn UnitedConsumers. Wij lichten mogelijke situaties toe:

U bent hoofdverzekerde

Als hoofdverzekerde staat uw (ex-) partner bijgeschreven op uw polis. In dit geval is het belangrijk dat uw (ex-) partner een eigen zorgverzekering afsluit of ervoor zorgt dat hij of zij op de polis bij iemand anders wordt gezet. De nieuwe zorgverzekering gaat in op de eerste dag van de maand na het verzoek tot splitsing van de polis. 

U bent medeverzekerde

Als medeverzekerde staat u bijgeschreven op de polis van uw (ex-) partner. U dient een nieuwe zorgverzekering af te sluiten of uzelf bij te schrijven op een andere polis. Vervolgens wordt u automatisch van de polis van uw (ex-) partner gehaald. De nieuwe zorgverzekering gaat in op de eerste dag van de maand na splitsing van de polis. 


De polis splitsen

Neem contact op met onze klantenservice om de polis van uw zorgverzekering te splitsen. Geef daarnaast aan op welke polis uw eventuele kinderen meeverzekerd moeten worden: die van u of uw (ex-) partner.

klantenservice


Zorgverzekering kind gescheiden ouders

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de polis van één van de ouders. Uw kind(eren) worden automatisch bijgeschreven op de polis van de ouder met de meest uitgebreide dekking. Bij een scheiding kunt u uw kind altijd tussentijds overzetten naar de zorgverzekering van de andere ouder indien gewenst. 


Adresgegevens wijzigen

Op het moment dat u uit elkaar gaat of gaat scheiden, wordt uw burgelijke staat en eventuele adreswijziging automatisch doorgegeven via de Basisregistratie personen (BRP). Het is altijd verstandig om te controleren of de wijzigingen goed doorgevoerd zijn. Daarnaast is het belangrijk dat u een eventuele adreswijziging aan ons doorgeeft. Zo voorkomt u dat u belangrijke post mist.


Omgaan met een scheiding

Scheiden gaat gepaard met emoties en veel regelwerk. Met een zorgverzekering van UnitedConsumers heeft u gratis toegang tot online workshops, zoals omgaan met een scheiding. Door middel van tips en oefeningen wordt u mentaal bijgestaan in uw situatie. U vindt deze cursus in Mijn UnitedConsumers. 

scheiding

Naar de cursus

Terug naar boven