Schadeverzekering inzittenden

Bij een ongeval zijn de inzittenden niet standaard verzekerd voor letselschade en zaakschade. Naast de verplichte WA autoverzekering kunt u daarom aanvullende verzekeringen afsluiten, zoals een inzittendenverzekering. Bij UnitedConsumers kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Doe de Premie-Check en start met autoverzekeringen vergelijken.

Goedkope autoverzekering

Schadeverzekering inzittenden

Bij UnitedConsumers kunt u naast uw WA autoverzekering een schadeverzekering inzittenden afsluiten. Een schadeverzekering inzittenden (SVI) vergoedt de geleden schade van de inzittenden. Hieronder vallen letsel- en zaakschade van de inzittenden en de bestuurder. De verzekering keert een bedrag uit dat gelijk staat aan de geleden schade, met een maximum van € 1.000.000.

Letselschade

Letselschade is de lichamelijke en geestelijke schade die iemand kan oplopen tijdens een ongeval. Letselschade is immateriële schade.

Zaakschade

Zaakschade is alle schade die is ontstaat aan materiaal. Het wordt ook wel materiële schade genoemd, zoals een laptop of kleding.

Het maximale bedrag dat verzekerd wordt is € 1.000.000. Dit bedrag is vastgesteld in de polis en geldt voor alle inzittenden van de auto samen. De schadeverzekering is gebonden aan de verzekerde auto.

Verschil schadeverzekering inzittenden en ongevallenverzekering inzittenden

In tegenstelling tot de schadeverzekering inzittenden keert de ongevallenverzekering inzittenden een vooraf afgesproken bedrag uit. Op deze verzekering kunt u alleen terugvallen op het moment dat er sprake is van blijvende invaliditeit of een sterfgeval te wijten aan het ongeluk. De uitkering vindt altijd plaats, ook als u zelf schuld heeft gehad aan het ongeval.

Schadeverzekering inzittenden online afsluiten

Als u een aanvullende inzittendenverzekering af wilt sluiten, adviseren wij u een schadeverzekering inzittenden te kiezen. Een ongevallenverzekering inzittenden keert namelijk alleen uit als er sprake is van een sterfgeval of invaliditeit. U kunt daarom alleen zelf online een schadeverzekering inzittenden afsluiten. Wilt u toch een ongevallenverzekering inzittenden afsluiten, neemt u dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan klaar om u te helpen. Goed voor elkaar.

Andere aanvullende verzekeringen

No-claim beschermer
Bestelautoverzekering
Accessoires verzekering
Personenautoverzekering
Tweede gezinsautoregeling
Ongevallenverzekering inzittenden
Verkeersrechtsbijstandsverzekering
Goedkoopste autoverzekering

> Alles over autoverzekeringen