Contact
Mijn UnitedConsumers

Inzittendenverzekering: is een schadeverzekering inzittenden nodig?

Met een inzittendenverzekering verzeker je jezelf en de inzittenden in je auto goed tegen onder andere letsel en materiële schade. En dat is wel zo fijn! Een inzittendenverzekering is een aanvullende autoverzekering die je toevoegt aan jouw WA, WA beperkt casco of WA casco (all risk)

Wil je een schadeverzekering inzittenden afsluiten met korting? Bereken dan vrijblijvend jouw goedkope autoverzekering mét een inzittendenverzekering!

inzittendenverzekering

Bereken mijn premie
 vink Binnen 2 minuten berekend 

Wat is een inzittendenverzekering?

Een inzittendenverzekering is een schadeverzekering die je afsluit als extra dekking bij je autoverzekering. Een schadeverzekering inzittenden vergoedt materiële schade en letselschade van alle inzittenden bij een ongeval tot een maximumvergoeding van € 1.000.000,-.  

> Bereken vrijblijvend je premie


 

Wat vergoedt een inzittendenverzekering?

Als we het over een inzittendenverzekering hebben, bedoelen we de schadeverzekering inzittenden. De dekking van deze aanvullende autoverzekering kan in verschillende categorieën ingedeeld worden, namelijk:

  • Letselschade: Letselschade is de lichamelijke en geestelijke schade die iemand kan oplopen tijdens een ongeval. Letselschade wordt ook wel immateriële schade genoemd.
  • Smartengeld: Smartengeld wordt uitgekeerd wanneer er sprake is van emotionele of psychische schade, bijvoorbeeld pijn, depressie, verdriet of schaamte.
  • Uitvaartkosten: Wanneer de bestuurder of één van de inzittenden overlijdt, vergoedt de inzittendenverzekering tot op zekere hoogte de kosten van de uitvaart.
  • Materiële schade: Materiële schade is alle schade die is ontstaat aan materiaal. Het wordt ook wel zaakschade genoemd, zoals een laptop of kleding. Het maximale bedrag dat verzekerd wordt is € 1.000.000,-. Dit bedrag is vastgesteld in de polis en geldt voor alle inzittenden van de auto samen en per gebeurtenis (ongeval).
  • Medische kosten: Alle gemaakte medische kosten kunnen in aanmerking komen voor vergoeding door een inzittendenverzekering. Ook als er huishoudelijke hulp nodig is, als gevolg van een ongeval, wordt deze gedekt.
  • Inkomstenverlies: Als een inzittende door het opgelopen letsel niet meer in staat is om te werken, is er sprake van Verlies aan Verdienvermogen (V.a.V.). Een inzittendenverzekering vangt deze inkomstenderving (gedeeltelijk) op.

 

Is een schadeverzekering inzittenden nodig?

Een inzittendenverzekering is niet verplicht. Maar, het is wel verstandig om er een af te sluiten. Een inzittendenverzekering biedt namelijk bij een ongeval een vergoeding voor de werkelijk geleden schade. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een inzittendenverzekering:

Vink De werkelijk geleden schade van alle inzittenden in je auto wordt vergoed.
Vink Je bent als bestuurder zelf ook verzekerd, ook als je zelf aansprakelijk bent voor een ongeval.
Vink De inzittendenverzekering zorgt voor een snellere schadeafhandeling, omdat de verzekeraar niet eerst de schuldige partij hoeft te zoeken.

Dekking WA verzekering en zorgverzekering

De dekking van de schade inzittendenverzekering overlapt deels met de dekking van onder andere de zorgverzekering en de WA verzekering. Want als iemand een ongeluk krijgt, vergoedt zijn of haar zorgverzekering de noodzakelijke medische kosten. Bovendien kunnen inzittenden de geleden schade claimen via de WA verzekering van de bestuurder die het ongeluk veroorzaakt.


advies Goed om te weten...

"Meer dan de helft van onze deelnemers kiest voor een schadeverzekering inzittenden als aanvulling op de autoverzekering. De extra premie is namelijk relatief laag ten opzichte van de aanvullende dekking en de maximale vergoeding bij een ongeval."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


Wat is het verschil tussen schadeverzekering inzittenden en ongevallen inzittenden?

Naast de schadeverzekering inzittenden, bestaat er ook een ongevallenverzekering voor inzittenden. In tegenstelling tot de schadeverzekering inzittenden keert de ongevallenverzekering een vooraf afgesproken bedrag uit.

Daarnaast kun je op deze verzekering alleen terugvallen op het moment dat er sprake is van blijvende invaliditeit of een sterfgeval te wijten aan het ongeluk. De uitkering vindt altijd plaats, ook als je zelf schuld had aan het ongeval.

Inzittendenverzekering Ongevallenverzekering
Keert een bedrag uit voor de werkelijk geleden schade. Keert altijd een vooraf afgesproken vast bedrag uit.
Keert uit bij letselschade en materiële schade. Keert enkel uit bij invaliditeit of overlijden.

 

Een inzittendenverzekering afsluiten

Je kunt de schadeverzekering inzittenden eenvoudig als aanvullende verzekering toevoegen aan je autoverzekering. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd de weg op gaat. Zo sluit je een inzittendenverzekering af mét korting:

Stap 1: Vul je kenteken in.
Stap 2: Vul je gegevens en schadevrije jaren in.
Stap 3: Kies een dekking die het beste bij jouw auto past.
Stap 4: Vergelijk de beste en goedkoopste autoverzekeringen.
Stap 5: Selecteer de inzittendenverzekering als aanvullende verzekering.
Stap 6: Sluit je autoverzekering + schadeverzekering inzittenden af en bespaar op je vaste lasten!

Inzittendenverzekering afsluiten
 vink Altijd 14 dagen bedenktijd


 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen je graag!