Vergelijk hier uw autoverzekering

SCM auto alarm klasse 3 alarmsysteem

Met een alarmsysteem uit alarm klasse 2 gaat het auto alarm af zodra geprobeerd wordt om het autoportier te openen. Wanneer autodieven echter van plan zijn de velgen te stelen, zal het auto alarm niet afgaan. Diefstal is dan nog steeds mogelijk. Een hellingdetectie uit auto alarm klasse 3 voorkomt dit.

Vergelijk uw autoverzekering >>

Klasse 3 alarm met hellingdetectie

Naast een dubbele startonderbreker (alarm klasse 1) en een alarmsysteem met inbraakdetectie (alarm klasse 2) kunt u het beveiligingssysteem in uw auto uitbreiden met hellingdetectie. Als de hellingshoek van de auto verandert, gaat het auto alarm af en springen de knipperlichten aan. Bijvoorbeeld wanneer autodieven uw auto omhoog krikken om de velgen te ontvreemden. Of wanneer uw auto met behulp van een takelwagen wordt gestolen. Het klasse 3 alarm schakelt niet automatisch in. Dat moet u als gebruiker doen na het afsluiten van de auto.

U kunt uw auto volgens vijf alarm klassen beveiligen. Naast een beveiligingssysteem dat onder auto alarm klasse 3 valt, kunt u kiezen voor:

Auto gestolen? Alarm klasse voor autoverzekering doorgeven

Met een WA + (beperkt) casco verzekering bent u voor autodiefstal verzekerd. Een WA dekking vergoedt alleen de schade aan andere voertuigen dan die van u. Wordt uw auto gestolen, dan vraagt uw autoverzekeraar meestal naar het type beveiligingssysteem dat in uw auto geïnstalleerd is. Dit beveiligingssysteem moet aan de minimale eisen van de autoverzekeraar voldoen. Blijkt dat de alarm klasse te laag is, dan heeft dat gevolgen voor de uitkering van uw autoverzekering. Bekijk hiervoor de voorwaarden van uw autoverzekering.

Op zoek naar een goedkope autoverzekering?

Doe de Premie-Check >>

> Alles over autoverzekeringen