Contact
Mijn UnitedConsumers

Accu leeg auto

Lukt het niet om uw auto te starten? Dan is de kans groot dat de accu leeg is. Hoe kunt u een lege accu van uw auto weer opladen? En hoe lang duurt het voordat de auto accu weer opgeladen is? Wij helpen u een handje.

accu leeg auto

 

Accu leeg auto

Is de accu van uw auto leeg? Balen! U kunt de accu van uw auto opladen met startkabels. Wij helpen u om uw auto weer te starten in 6 stappen. Goed om te weten: gebruik startkabels met een dikke koperen kern (minimaal 25 millimeter).

Stap 1: Sluit de rode klem aan op de pluspool van de helpende auto. 
Stap 2: Sluit vervolgens het uiteinde van de rode klem aan op de pluspool van uw auto.
Stap 3: Dezelfde volgorde hanteert u daarna voor de zwarte kabel. Sluit deze aan op de minpool.
Stap 4: Laat de motor van de helpende auto minstens 5 minuten lopen. Tip: Het liefste laat u de helpende auto met een verhoogd toerental lopen. Dit doet u door de helpende auto in z'n vrij te zetten en vervolgens het gaspedaal in te drukken. 
Stap 5: Start na 5 minuten uw auto. En laat de helpende auto de lege accu minimaal 5 minuten opladen.
Stap 6: Laat de motor lopen terwijl u de startkabels weer loshaalt. Haal eerst de zwarte klem los, en vervolgens de rode klem. Let op dat de klemmen elkaar en de grond niet raken wanneer er nog een klem vast zit. Hierdoor kan namelijk kortsluiting ontstaan.

Uw lege accu is weer opgeladen en u kunt nu weer veilig de weg op. Het is verstandig om hierna minimaal een halfuurtje te rijden met uw auto, zodat uw lege accu weer compleet is opgeladen.

 

Accu leeg: auto aanduwen

Heeft u een lege accu maar wilt u uw auto starten zonder startkabels? Dan kunt u proberen om uw auto te starten door deze aan te duwen. De auto aanduwen is alleen mogelijk als de accu niet volledig leeg is. De accu is niet volledig leeg als uw dashboardlampjes nog branden.  

Een auto aanduwen kunt u niet alleen. Het is daarom verstandig om altijd met meerdere mensen de auto aan te duwen als uw accu leeg is. Goed om te weten: een automaat kunt u niet aanduwen. Zo kunt u uw auto aanduwen in 6 stappen:

Stap 1: Zet het contact van uw auto aan, maar de airco en radio uit.
Stap 2: Trap de koppeling volledig in, houd deze ingedrukt en zet de auto in de tweede versnelling.
Stap 3: Haal de auto van de handrem.
Stap 4: Begin met het aanduwen van de auto.
Stap 5: Laat de koppeling opkomen en geef gas. Slaat de motor aan? Druk dan de koppeling direct weer in.
Stap 6: Blijf minimaal 30 minuten rijden, zodat de accu volledig opgeladen kan worden.

 

Auto accu opladen: hoe lang?

Tijdens het rijden, laadt de accu van uw auto zelf op. Als u rijdt, warmt de dynamo van uw auto namelijk op. Hierdoor wordt uw accu opgeladen. Rijd minstens een halfuurtje om de lege accu op te laden. Langer mag natuurlijk altijd.

Lege accu opladen met druppellader

Laadt u uw lege accu op met een druppellader? Dan duurt dit ongeveer 9 tot 12 uur. De druppellader is wél de meest duurzame optie om de lege accu van uw auto op te laden. Met een druppellader verlengt u namelijk de levensduur van de accu. Tip: Lees voor het gebruik van de druppellader de gebruikershandleiding.

 

Accu snel leeg

Loopt de accu leeg bij stilstaan? Of is uw accu na 3 dagen al leeg? Dan is het slim om een bezoekje te brengen aan de garage voor een kleine of een grote beurt. Doorrijden met een slechtwerkende accu kan u namelijk meer schade opleveren. En dat is zonde!


Ook interessant voor u
 

bandenspanning controleren

Hoe kan ik mijn bandenspanning controleren?

> Lees meer

 

piepende remmen

Dit is wat u kunt doen bij piepende remmen

> Lees meer

 

auto onderhoud zelf doen

Auto onderhoud zelf doen: onze tips

> Lees meer


Onderhoud homepage