Contact
Mijn UnitedConsumers

Koplampen polijsten en auto polijsten

Zijn uw koplampen dof en niet meer helder? Of heeft de lak van uw auto zijn beste tijd wel gehad? Dan kunt u uw auto en koplampen polijsten. Na het polijsten ziet uw auto er weer als nieuw uit! Wij geven u de beste auto polijsten tips! 

Auto Polijsten Header

 

Koplampen polijsten

Uw koplampen polijsten is een goed idee, want ondanks de coating kunnen koplampen door vuil, regen en zonlicht toch dof worden. Doffe koplampen produceren minder licht, wat natuurlijk voor gevaarlijke situaties kan worden op ze weg. Door uw koplampen te polijsten, bent u beter zichtbaar in het verkeer en rijdt u een stuk veiliger!


 

Koplampen polijsten in 3 stappen

Voor het polijsten van de koplampen wilt u natuurlijk niet te veel geld uitgeven. Maar koplampen polijsten kan ook gedaan worden met goedkope producten, zoals bijvoorbeeld tandpasta. Koplampen polijsten doet u zo:

 • Stap 1: Het is belangrijk om eerst de doffe koplampen te reinigen. Maak de koplampen vervolgens goed nat met water.
 • Stap 2: Met een stuk keukenpapier en tandpasta kunt u vervolgens middels draaiende beweging uw koplampen polijsten.
 • Stap 3: Wanneer u klaar bent met de koplampen polijsten, maakt u de koplampen schoon met Glassex.

Tip: Bent u niet tevreden over het resultaat? Koop dan een doe-het-zelf koplamp reparatieset. Helpt dit ook niet? Dan kan een professionele garage altijd nog machinaal koplampen polijsten. 


 

Zelf auto polijsten

Een auto polijsten betekent niets anders dan een heel dun laagje van de buitenste lak afschuren. Door de auto te polijsten, wordt de lak weer egaal. Hierdoor reflecteert het licht beter en krijgt de lak zijn glans weer terug.

Het polijsten van uw auto beïnvloedt enkel de buitenste, transparante laklaag van de auto. Zit er een kras diep tot in de primerlaag? Dan zal de kras, ondanks het polijsten van de auto, zichtbaar blijven.

Kan ik zelf mijn auto polijsten?

Bent u benieuwd of uw auto polijsten dé oplossing is voor die ene kras op uw auto? Breng dan met uw vinger een beetje water aan op de kras. Verdwijnt de kras? Dan is het oppervlakkig. Uw auto polijsten is dan een goede oplossing! 

Uw auto polijsten is geen goed idee wanneer de kras na het natmaken zichtbaar blijft. De kras is blijft dan vaak spierwit van kleur. Wanneer u een diepe kras wilt verwijderen, is het verstandig dat u dit door een expert laat doen.


 

Auto polijsten in 5 stappen

Uw auto polijsten doet u ná het wassen van auto. Vuiltjes op de auto kunnen namelijk extra krasjes veroorzaken. Gebruik voor het polijsten van uw auto een fijne microvezel applicator, zachte microvezeldoek en polijstmiddel. Heeft u alle benodigdheden verzameld? Dan kunt u beginnen met uw auto te polijsten:

 • Stap 1: Breng enkele druppels polijstmiddel aan op de microvezel applicator.
 • Stap 2: Werk de auto per paneel af en begin bij de motorkap of achterklep.
 • Stap 3: Geef voorzichtig wat druk en wrijf zachtjes in op de lak.
 • Stap 4: Werk gestructureerd en overlap iedere baan voor de helft met de nieuwe baan.
 • Stap 5: Vervolgens reinigt u de auto met een microvezeldoekje.

Auto polijsten tips

Bent u helemaal klaar om zelf uw auto te polijsten? Wij zetten onze laatste tips nog voor u op een rij. Zo wordt uw auto polijsten appeltje-eitje! 

 • Zoals eerder gezegd, is het echt essentieel om de lak van uw auto vóór het polijsten grondig schoon te maken. 
 • Let er ook op dat het polijstmiddel geen witte waas achterlaat op ongeverfd plastic of rubbers. Dit voorkomt u door het van tevoren goed af te plakken.
 • Wilt u zeker weten dat uw auto polijsten goed lukt? Dan schakelt u een professional in. Want hoe secuur u ook te werk gaat, jarenlang ervaring is lastig om te toppen!

Ook interessant voor u
 

Interieur reinigen

Hoe kan ik mijn auto interieur reinigen?

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

Mijn auto wassen en poetsen: hoe doe ik dat?

> Lees meer

 

Krassen verwijderen

Hoe verwijder ik krassen van mijn auto?

> Lees meer

Onderhoud homepage