Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Auto polijsten en koplampen polijsten: zo doet u dat!

Het polijsten van de auto is vaak een oplossing voor een dof wordende laklaag of kleine oppervlakkige krasjes. Dat geldt ook voor dof wordende koplampen. Na het polijsten van uw auto of koplampen, ziet uw auto er weer als nieuw uit! Wist u dat u gemakkelijk zelf uw auto of koplampen kunt polijsten? 

Auto Polijsten Header

 


Auto polijsten

Polijsten van de auto betekent niets anders dan een heel dun laagje van de buitenste lak afschuren. Door de auto te polijsten, wordt de lak weer egaal. Hierdoor reflecteert het licht beter en krijgt de lak zijn glans weer terug. Wanneer u de auto polijst, beïnvloedt dit enkel de buitenste, transparante laklaag. Zit er een kras diep tot in de primerlaag? Dan zal de kras, ondanks het polijsten van de auto, zichtbaar blijven.

Wanneer moet ik mijn auto polijsten?

Benieuwd of uw auto polijsten de oplossing is voor de kras op uw auto? Breng dan met uw vinger een beetje water aan op de kras. Verdwijnt de kras? Dan is het oppervlakkig. Uw auto polijsten is dan een goede oplossing! Blijft de kras zichtbaar? Dan is het probleem niet met enkel het polijsten van uw auto op te lossen. Wanneer u een diepe kras wilt verwijderen, is het verstandig dat u dit door een expert laat doen.


 

Polijsten auto: 6 stappen

Voor u begint met de auto te polijsten, adviseren wij u de auto goed te wassen. Vuiltjes op de auto kunnen namelijk extra krasjes veroorzaken. Voor het polijsten heeft u een fijne microvezel applicator, zachte microvezeldoek en polijstmiddel nodig. Heeft u alle benodigdheden verzameld? Dan kunt u beginnen met het polijsten van uw auto:

  • Stap 1: Breng enkele druppels polijstmiddel aan op de microvezel applicator.
  • Stap 2: Werk de auto per paneel af en begin bij de motorkap of achterklep.
  • Stap 3: Wrijf zachtjes in op de lak.
  • Stap 4: Werk gestructureerd en overlap iedere baan voor de helft met de nieuwe baan.
  • Stap 5: Het polijstmiddel begint met werken wanneer u rondjes wrijft en voorzichtig druk uitoefent.
  • Stap 6: Nadat u de auto gepolijst heeft, reinigt u de auto met een microvezeldoekje.

 

Koplampen polijsten

Ondanks de coating kunnen koplampen door vuil, regen en zonlicht toch dof worden. Doffe koplampen produceren minder licht en dus is het verstandig om uw koplampen te polijsten. Met gepolijste koplampen bent u beter zichtbaar in het verkeer en dat is natuurlijk wel zo veilig.


 

Koplampen polijsten: 4 stappen

Voor het polijsten van de koplampen wilt u natuurlijk niet te veel geld uitgeven. Een goede oplossing is de koplampen polijsten met tandpasta. Dit doet u zo:

  • Stap 1: Maak de koplampen goed nat met water.
  • Stap 2: Met een stuk keukenpapier en tandpasta polijst u vervolgens de koplampen.
  • Stap 3: Maak draaiende bewegingen voor een optimaal glanzend effect.
  • Stap 4: Vervolgens maakt u de koplampen schoon met Glassex.

Bent u niet tevreden over het resultaat? Koop dan een doe-het-zelf koplamp reparatieset. Helpt dit ook niet? Dan kunt u de koplampen altijd nog machinaal laten polijsten door een professionele garage. 


Aanbevolen voor u


Onderhoud homepage