Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Auto polijsten en koplampen polijsten: zo doet u dat!

Koplampen polijsten is handig, zeker als ze dof zijn geworden. Heeft het lak van uw auto zijn beste tijd wel gehad? Dan kunt u zelfs heel uw auto polijsten. Na het polijsten ziet uw auto er weer als nieuw uit! Wij geven u de beste auto polijsten tips! 

Auto Polijsten Header

 

Koplampen polijsten

Uw koplampen polijsten is een goed idee, want ondanks de coating kunnen koplampen door vuil, regen en zonlicht toch dof worden. Doffe koplampen produceren minder licht, wat natuurlijk voor gevaarlijke situaties kan worden op ze weg. Door uw koplampen te polijsten, bent u beter zichtbaar in het verkeer en rijdt u een stuk veiliger!


 

Koplampen polijsten in 3 stappen

Voor het polijsten van de koplampen wilt u natuurlijk niet te veel geld uitgeven. Maar koplampen polijsten kan ook gedaan worden met goedkope producten, zoals bijvoorbeeld tandpasta. Koplampen polijsten doet u zo:

 • Stap 1: Het is belangrijk om eerst de doffe koplampen te reinigen. Maak de koplampen vervolgens goed nat met water.
 • Stap 2: Met een stuk keukenpapier en tandpasta kunt u vervolgens middels draaiende beweging uw koplampen polijsten.
 • Stap 3: Wanneer u klaar bent, maakt u de koplampen schoon met Glassex.

Tip: Bent u niet tevreden over het resultaat? Koop dan een doe-het-zelf koplamp reparatieset. Helpt dit ook niet? Dan kunt u de koplampen altijd nog machinaal laten polijsten door een professionele garage. 


 

Zelf auto polijsten

Het polijsten van de auto betekent niets anders dan een heel dun laagje van de buitenste lak afschuren. Door de auto te polijsten, wordt de lak weer egaal. Hierdoor reflecteert het licht beter en krijgt de lak zijn glans weer terug.

Het polijsten van uw auto beïnvloedt enkel de buitenste, transparante laklaag van de auto. Zit er een kras diep tot in de primerlaag? Dan zal de kras, ondanks het polijsten van de auto, zichtbaar blijven.

Kan ik zelf mijn auto polijsten?

Bent u benieuwd of uw auto polijsten dé oplossing is voor die ene kras op uw auto? Breng dan met uw vinger een beetje water aan op de kras. Verdwijnt de kras? Dan is het oppervlakkig. Uw auto polijsten is dan een goede oplossing! 

Uw auto polijsten is geen goed idee wanneer de kras na het natmaken zichtbaar blijft. De kras is blijft dan vaak spierwit van kleur. Wanneer u een diepe kras wilt verwijderen, is het verstandig dat u dit door een expert laat doen.


 

Auto polijsten in 5 stappen

Uw auto polijsten doet u ná het wassen van auto. Vuiltjes op de auto kunnen namelijk extra krasjes veroorzaken. Gebruik voor het polijsten van uw auto een fijne microvezel applicator, zachte microvezeldoek en polijstmiddel. Heeft u alle benodigdheden verzameld? Dan kunt u beginnen met uw auto te polijsten:

 • Stap 1: Breng enkele druppels polijstmiddel aan op de microvezel applicator.
 • Stap 2: Werk de auto per paneel af en begin bij de motorkap of achterklep.
 • Stap 3: Geef voorzichtig wat druk en wrijf zachtjes in op de lak.
 • Stap 4: Werk gestructureerd en overlap iedere baan voor de helft met de nieuwe baan.
 • Stap 5: Vervolgens reinigt u de auto met een microvezeldoekje.

Auto polijsten tips

Bent u helemaal klaar om zelf uw auto te polijsten? Wij zetten onze laatste tips nog voor u op een rij. Zo wordt uw auto polijsten appeltje-eitje! 

 • Zoals eerder gezegd, is het echt essentieel om het lak van uw auto vóór het polijsten grondig schoon te maken. 
 • Let er ook op dat het polijstmiddel geen wittige waas achterlaat op ongeverfd plastic of rubbers. Dit voorkomt u door het van tevoren goed af te plakken.
 • Wilt u zeker weten dat uw auto polijsten goed lukt? Dan schakelt u een professional in. Want hoe secuur u ook te werk gaat, jarenlang ervaring is lastig om te toppen!

Aanbevolen voor u


Onderhoud homepage

Terug naar boven