Contact
Mijn UnitedConsumers

Deuk in uw auto? Laat uw auto uitdeuken

Uw auto uitdeuken zonder lakschade? Dat zou natuurlijk ideaal zijn. Maar om dit zelf voor elkaar te krijgen, kan vaak toch lastig zijn. Kunt u uitdeuken zonder spuiten? En hoe kunt u zelf kleine deukjes uitdeuken? Wat zijn bovendien de kosten van een auto uitdeuken? Wij vertellen u alles wat u moet weten!

Uitdeuken


 

Auto uitdeuken

Zelf de auto uitdeuken? Dat raden wij u af. Op het internet zijn verschillende tips te vinden over het uitdeuken van uw auto, zonder een schadeherstelbedrijf in te schakelen. In de praktijk werken deze tips vaak niet. Zeker bij grote deuken is het niet verstandig om zelf aan de slag te gaan met de waterkoker, föhn of ontstopper. Vaak lukt het niet om de deuk te verwijderen en kunt u zelfs meer schade aanrichten. De beste tip die wij u kunnen geven is de schade uit te laten deuken door een schadeherstelbedrijf.


 

Auto uitdeuken: soort deuk in uw auto

Een deuk in de auto heeft meerdere nadelen. Zo is het op de eerste plaats zonde van uw auto en ziet het er niet mooi uit, maar ook de verkoopwaarde van de auto daalt door de deuk in uw auto.

Maar, wat voor soort deuk heeft u eigenlijk? Heeft u een grote of kleine deuk in uw auto? En gaat het om deuken met lakschade of deuken zonder lakschade? 

Deuk in auto: klein of groot?

Wanneer is de deuk in uw auto groot en wanneer wordt een deuk klein genoemd? De termen groot en klein zeggen natuurlijk niet veel en iedereen heeft hier een andere interpretatie van. Een kleine deuk heeft een maximale grootte van een munststuk van 2 euro. Alles boven dit formaat wordt beschouwd als een grote deuk. Wij zetten een aantal voorbeelden van kleine deuken voor u op een rij: 

 • Een deuk van een winkelkarretje.
 • Een deuk door het inladen van spullen.
 • Een deuk doordat een fiets uw auto raakt.
 • Een deuk van de portier van een andere auto.

 

Auto uitdeuken zonder spuiten

Heeft uw auto een deuk, maar is de lak nog intact? Uitdeuken zonder lakschade kan vaak door een schadeherstelbedrijf binnen korte tijd worden gedaan. Indien de auto geen lakschade heeft, wordt de deuk met speciaal gereedschap uit uw auto 'gedrukt'.

Uw auto uitdeuken zonder spuiten kan enkel indien de lak nog heel is en de deuk niet te groot is. De auto uitdeuken zonder lakschade is tot wel 70% goedkoper dan wanneer de lak wel bijgespoten moet worden.

Auto uitdeuken met spuiten

Indien de lak niet meer intact is, dan zal het schadeherstelbedrijf de lak bij moeten werken. In dit geval bent u vaak duurder uit, omdat de lak het duurste onderdeel is van het herstellen van deuken. 


 

Auto uitdeuken kosten

Er zijn geen algemene prijzen voor het uitdeuken van uw auto. Het schadeherstelbedrijf kijkt - op basis van de schade - naar welke behandeling nodig is om de auto uit te deuken. De volgende factoren spelen een rol in het bepalen van de prijs:

 • Is er lakschade?
 • Waar zit de deuk?
 • Wat is de grootte van de deuk?

 

Deuk in de auto en uw verzekering

Het hangt af van het soort autoverzekering dat u heeft of de deuk in uw auto vergoed wordt door uw verzekeraar. Zowel de oorzaak, als de dekking kunnen hierbij bepalend zijn. Wij leggen graag aan u uit met welke autoverzekering u verzekerd bent tegen deuken in uw auto:

 • WA verzekering
  Een WA verzekering vergoedt geen schade aan uw eigen auto, ook niet door toedoen van anderen. De WA verzekering dekt wel schade die u toedoet aan een ander. Het uitdeuken van de auto wordt niet vergoed met een WA verzekering.
   
 • WA beperkt casco
  Met een WA beperkt casco verzekering bent u niet verzekerd voor schade die u aan uw eigen auto heeft veroorzaakt. Is de deuk in uw auto veroorzaakt door een storm of hagel? Dan kunt u de schade in sommige gevallen claimen bij uw verzekeraar. Let op: de regels hiervoor zijn zeer streng. Zo moet u aan kunnen tonen dat de deuk veroorzaakt is door een natuurramp, zoals bijvoorbeeld hagel. Om zeker te weten of het uitdeuken van de auto in uw geval vergoed wordt, kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar.
   
 • WA casco (all risk)
  Met een WA casco (all risk) bent u verzekerd voor het uitdeuken van uw auto. Is de deuk ontstaan door toedoen van een ander en heeft u met de tegenpartij een schadeformulier ingevuld? Dan kan de autoschade verhaald worden op de tegenpartij en heeft dit geen invloed op uw schadevrije jaren.

 

Deuk in de auto en schadevrije jaren

Heeft u een WA casco (all risk) verzekering en heeft u de deuk in uw auto zelf veroorzaakt? Dan verliest u schadevrije jaren indien u de schade claimt bij uw verzekeraar. Afhankelijk van de grootte van de deuk en de kosten die hierbij komen kijken, maakt u uiteraard zelf de beslissing om de kosten wel of niet in te dienen bij uw verzekeraar.

Gaat het echter om een kleine deukje uitdeuken? En kan de auto uitgedeukt worden zonder te spuiten? Dan is het in de meeste gevallen voordeliger om deze kleine schade uit eigen zak te betalen. Door het herstel zelf te betalen, verliest u geen schadevrije jaren en daarmee bespaart u uiteindelijk veel geld.


Ook interessant voor u
 

Krassen verwijderen

Hoe verwijder ik krassen van mijn auto?

> Lees meer

 

Auto polijsten

Hoe kan ik zelf mijn auto polijsten?

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

Mijn auto wassen en poetsen: hoe doe ik dat?

> Lees meer

Onderhoud homepage