Contact
Mijn UnitedConsumers

Auto interieur reinigen: Uw autobekleding reinigen in 3 stappen

Autobekleding reinigen is net zo belangrijk als een fris gewassen, en gepolijste auto. En door veelvoudig gebruik, wordt uw auto aan de binnenkant vies. Auto interieur reinigen betekent een schone én frisse auto. Wie wil dat nou niet? Dankzij onze 3 stappen is uw auto interieur reinigen appeltje-eitje! 

interieur schoonmaken header

 

 

Auto interieur reinigen in 3 stappen

Uw auto interieur reinigen betekent niet alleen de autobekleding reinigen. Het auto interieur reinigen betekent ook het schoonmaken van het dashboard, de ruimtes onder de autostoelen en de kleine hoekjes van de auto.

Met onder andere een stofzuiger en microvezeldoekjes kunt u gemakkelijk zelf uw auto interieur reinigen! Heeft u alle benodigdheden in huis om de autobekleding te reinigen? Dan kan de schoonmaakklus beginnen!  

Auto interieur reinigen checklist

De volgende spullen heeft u nodig om uw auto interieur te reinigen: 

 • Glassex
   
 • Een stofzuiger
   
 • Microvezeldoekjes
   
 • Een kwast en wattenstaafjes


Stap 1: De eerste stap bij het auto interieur reinigen begint bij het verwijderen van zand en vuil met een stofzuiger. Door eerst al het grove vuil te verwijderen, kunt u daarna zorgvuldig aan de slag met het reinigen van uw autobekleding.

Stap 2: Is de auto volledig zandvrij? Dan kunt u beginnen met het reinigen van het interieur van uw auto. Maak de kunststof delen van de auto schoon met Glassex en een microvezeldoek.

Stap 3: Nu de kunststof delen, de stoelen en alle andere grote oppervlaktes schoon zijn, is het tijd voor de details. Want er komt namelijk ook veel vuil vast te zitten in de roosters en kleine hoekjes van de auto. Voor een volledige reiniging maakt u met een kwastje en/of wattenstaafjes de roosters en hoekjes van de auto schoon. Het resultaat; een super schoon interieur!  


 

Autobekleding reinigen: de do's

Autobekleding reinigen is geen wetenschap, maar toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Wij geven u enkele auto interieur reinigen do's:

 
Verwijder zand en andere vuiligheid eerst met de stofzuiger, voordat u de autobekleding gaat schoonmaken.
 
Koffie gemorst? U kunt uw autobekleding het beste reinigen door eerst de koffievlek te verdunnen met water.
 
Heeft u bloedvlekken in uw bekleding? Gebruik dan koud water.
 
Gebruik verfverdunner om vetvlekken uit uw bekleding te krijgen.

 

Autobekleding reinigen: de don'ts

Naast de do's, zijn er natuurlijk ook don'ts om uw auto interieur te reinigen. Wist u bijvoorbeeld al dat u geen schuurspons moet gebruiken bij leren autobekleding? Wij zetten een aantal autobekleding reinigen don'ts voor u op een rij:

 
Maak uw auto niet schoon voordat u grondig gestofzuigd heeft. Anders trekt het stof verder in de bekleding.
 
Gebruik geen schuurspons bij leren bekleding. Een schuurspons kan het leer namelijk beschadigen.
 
Heeft u bloedvlekken in uw autobekleding? Gebruik dan geen warm water, want dan trekt de vlek in de bekleding.
 
Check altijd of u de juiste bekleding reiniger heeft. Met een verkeerde bekleding reiniger beschadigt u mogelijk de bekleding.

 

Auto interieur reinigen met bekleding reiniger

Op zoek naar een goede bekleding reiniger? U kunt gemakkelijk zelf een bekleding reiniger maken, van bijvoorbeeld lauw water met een beetje Vanish of Biotex. Voor zwaardere schoonmaakklusjes, gebruikt u middelen die speciaal gemaakt zijn om autobekleding te reinigen. Het hoeft niet duur te zijn. De Action heeft bijvoorbeeld ook een goede bekleding reiniger.


 

Autobekleding reinigen met azijn

Iedereen heeft waarschijnlijk wel een fles azijn in een keukenkastje staan. Dat is niet heel raar, want azijn kunt u voor veel schoonmaakklussen gebruiken. Zo ook om uw autobekleding te reinigen! Uw autobekleding reinigen met azijn doet u zo:

Stap 1. Meng witte azijn met baking soda tot een pasta. 
Stap 2. Borstel het mengsel, met bijvoorbeeld een tandenborstel, over de vlekken.
Stap 3. Laat het uitdrogen en stofzuig de plek.
Stap 4. Maak een schone doek vochtig met lauwwarm water en veeg de plek vervolgens schoon.


 

Autobekleding reinigen bij een professioneel bedrijf

Na een avondje kermis en poffertjes heeft uw zoon of dochter onderweg naar huis in de auto overgegeven. De geur en smerigheid van braaksel kan ondragelijk zijn. Ook wanneer u het meteen schoonmaakt, kan de geur lang blijven hangen. Krijgt u de vlekken en de geur niet uit uw bekleding? Dan is het verstandig om uw autobekleding te laten reinigen door een professioneel bedrijf. 


 

Voorkom vuile autobekleding met onze tips

Autobekleding reinigen kost wel wat van uw tijd. Daarom geven wij u graag wat preventietips. Zo verkleint u de kans op vieze vlekken:

 • Autostoelhoezen: het ziet er misschien niet zo mooi uit, maar u voorkomt op deze manier wel vlekken van eten of drinken.
 • Vuilafstotend middel: vaak is dit al verwerkt in bekleding reiniger of los verkrijgbaar als spray voor tenten, schoenen en jassen. Breng dit aan op uw bekleding, en voorkom blijvende vlekken.
 • Vuil opvangen van huisdieren: maak een bodem van plastic (bijvoorbeeld van vuilniszakken) in de achterbak of op de achterbank. Zo kunt u gemakkelijk haar en zand opvangen, en weggooien!

Ook interessant voor u
 

Auto wassen en poetsen

Mijn auto wassen en poetsen: hoe doe ik dat?

> Lees meer

 

Auto polijsten

Hoe kan ik zelf mijn auto polijsten?

> Lees meer

 

Krassen verwijderen

Hoe verwijder ik krassen van mijn auto?

> Lees meer

Onderhoud homepage