Vergelijk hier uw autoverzekering

Autolampen vervangen: zo doet u dat

Tijdens uw rit van kantoor naar huis krijgt u diverse keren een lichtsignaal van andere automobilisten. Eenmaal thuis aangekomen begrijpt u waarom: de linkerkoplamp van de auto werkt niet meer. Dat moet vervangen worden. Met behulp van onze onderhoudtips kunt u dat eenvoudig zelf doen.

U wilt natuurlijk altijd goed verzekerd zijn. Bij UnitedConsumers vindt u een goedkope autoverzekering met 5% extra korting op uw premie.

Ja, ik wil een goedkope autoverzekering

Zo kunt u een autolamp vervangen

Een defecte autolamp kunt u in veel gevallen zelf vervangen. In het instructieboekje van uw auto ziet u waar de lamp zich bevindt en hoe u deze kunt vervangen. Daarnaast geven wij u graag nog een aantal handige tips.

  • Halogeenlampen kunt u beter bij het voetje vasthouden. Wanneer er vingerafdrukken op het glas komen, branden deze in. Het lampje wordt dan zwart en geeft minder helder licht.

  • Moet u de autolamp toch bij het glas vastpakken, bijvoorbeeld voor de montage, dan gebruikt u een schone doek.

  • Hebben de autolampen net gebrand, let er dan op dat de deze gloeiend heet zijn.

  • Bij veel nieuwe auto’s zijn de halogeenlampjes op een speciale manier gemonteerd. Is er een lampje defect, dan kunt u deze beter bij uw dealer laten vervangen.

  • Soms werkt de verlichting niet direct na vervanging van de autolamp. Schakel de verlichting uit en zet de auto op slot. Haal hem weer van het slot en zet de autolampen weer aan.

  • Werkt de lamp nog steeds niet, dan kan er iets mis zijn met de zekering. In het instructieboekje van uw auto vindt u welke zekering het lampje voedt.

Xenon verlichting

Heeft uw auto xenon lampen? Xenon verlichting kunt u niet zelf vervangen. U ziet aan de waarschuwingsstickers of uw auto xenon lampen heeft. Is er een lamp defect, dan brengt u het best een bezoek aan uw dealer.


> Tips en advies autoverzekering