Bandenspanning van uw auto controleren

Wist u dat uw autobanden in een maand gemiddeld 0.2 bar aan druk verliezen? Het is belangrijk om de bandenspanning van uw auto zo hoog mogelijk te houden. De autobanden slijten minder snel, u behoudt goede grip op de weg én u kunt brandstof besparen. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning van uw autobanden. Met behulp van onze onderhoudtips kunt u dat eenvoudig zelf doen.

U wilt natuurlijk altijd goed verzekerd zijn. Bij UnitedConsumers krijgt 5% extra korting op de premie van uw goedkope autoverzekering.

Ja, ik wil een goedkope autoverzekering

Bandenspanning controleren

Een rubberen autoband is niet luchtdicht. Daardoor loopt de band heel langzaam leeg. Raadzaam is om de druk in de banden minstens een keer per maand te controleren. Dit kunt u bij de meeste tankstations doen.

Wat is de juiste bandenspanning voor mijn auto?

De juiste druk voor de autobanden is per auto verschillend. Over het algemeen varieert deze tussen de 2.0 en 3.0 bar. In het instructieboekje van uw auto vindt u de juiste druk voor de voor- en achterbanden. Heeft u een zware belading, dan raden we u aan om een verhoging van maximaal 0.3 bar toe te passen.

Hoe controleer ik de bandenspanning?

 1. Zorg voor koude autobanden. Dit betekent dat u geen lange autorit maakt voor u de bandenspanning controleert.
   
 2. Zoek de bandenspanning van uw auto op. Deze vindt u in het instructieboekje van uw auto. Let op: vaak is er een verschil in bandenspanning van de voor- en achterbanden.
   
 3. Toets de juiste bandenspanning voor de autoband in.
   
 4. Haal het dopje van het ventiel van de autoband en plaats de slang van de bandenpomp op het ventiel.
   
 5. Tijdens het vullen kunt u de druk van de autoband op de bandenpomp aflezen.
   
 6. Zodra u een pieptoon hoort, verwijdert u de slang van het ventiel. Uw autoband is weer op de juiste spanning.

> Tips en advies autoverzekering