Vergelijk hier uw autoverzekering

Wanneer moet ik de distributieriem vervangen?

De distributieriem bevindt zich centraal in de motor van uw auto. Deze zorgt ervoor dat uw auto kan voortbewegen. De kartelvormige binnenkant van de riem drijft de krukas en de nokkenas aan. Loopt dit niet zoals zou moeten, dan loopt de motor vast. Omdat de distributieriem slijtgevoelig is, moet deze op tijd worden vervangen. Met behulp van onze onderhoudtips bent u nooit te laat.

U wilt natuurlijk altijd goed verzekerd zijn. Bij UnitedConsumers kunt u uw autoverzekering vergelijken en krijgt u 5% extra korting op uw premie.

Ja, ik wil een goedkope autoverzekering

Distributieriem versleten: meestal merkt u niets

Kunt u nog zonder uw auto? Waarschijnlijk niet. Daarom is het belangrijk uw auto goed te onderhouden. Een van de onderhoudseisen is de staat van de distributieriem. Tijdens het autorijden draait de distributieriem continu. Dit werkt slijtage in de hand. De riem rekt uit of de kartelrand vermindert. Meestal merkt u niets van een versleten distributieriem. Het onderdeel wordt preventief vervangen bij een bepaalde kilometerstand.

Vervang uw distributieriem op tijd

In het instructieboekje van uw auto staat vermeld bij welke kilometerstand de distributieriem vervangen moet worden. Toch kan slijtage en/of uitdroging ook eerder voorkomen, bijvoorbeeld wanneer de auto een tijdje heeft stilgestaan. Tijdens de APK-keuring wordt de distributieriem dan ook altijd gecontroleerd. Blijkt dat de distributieriem teveel versleten is, dan wordt deze uit voorzorg vervangen.

Kosten distributieriem vervangen

De prijs van een distributieriem begint bij € 50,00. Daar komen de kosten voor montage nog bij. Het ligt echter aan het automerk welke riem er in komt. Daarnaast zijn er vele soorten kwaliteiten. Welke distributieriem dus het beste voor uw auto is, overlegt u met uw garagehouder.

> Tips en advies autoverzekering