Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoopste auto in onderhoud

Het leven is al duur genoeg, dus is het wel zo fijn als uw auto goedkoop is in onderhoud. Wat is de goedkoopste auto in onderhoud en hoe kunt u de onderhoudskosten van uw auto zo laag mogelijk houden?

goedkoopste auto in onderhoud


 

Goedkoopste auto in onderhoud

U wilt natuurlijk naast een voordelige auto om te rijden, ook een auto die goedkoop is in onderhoud. Zo houdt u namelijk meer over voor andere leuke dingen in uw leven. Over het algemeen staan Japanse merken bekend als betrouwbare én de goedkoopste auto's. Dit geldt vaak voor zowel de aanschaf als het onderhoud van de auto. De automerken Toyota, Mazda, Suzuki, Mitsubishi en Daihatsu zijn het goedkoopst in onderhoud.

Waarom zijn deze automerken goedkoop in onderhoud?

De reden dat Japanse merken over het algemeen goedkoper zijn in onderhoud, heeft te maken met dat de onderdelen vaak goedkoper zijn dan onderdelen van bijvoorbeeld Duitse merken.

Daarnaast zijn Japanse automerken over het algemeen zeer betrouwbaar en hebben deze auto's vaak weinig onderhoud nodig. Dat maakt een Japans automerk een goede keuze als u een auto wilt die goedkoop is in aanschaf én onderhoud.


 

Hoe houd ik mijn auto goedkoop in onderhoud?

Welk automerk u ook rijdt: auto onderhoud is onvermijdelijk. Wat u wel kunt doen, is zo goed mogelijk met uw auto omgaan om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden.

Tip 1: Houd een rustige rijstijl aan

Snel optrekken, onnodig remmen, scheuren door bochten en rijden met een hoog toerental is niet bevorderlijk voor de auto. Auto onderdelen kunnen hierdoor sneller slijten en dat betekent hogere onderhoudskosten én een hoger brandstofverbruik.

Tip 2: Vul vloeistoffen zelf bij

Veel vloeistoffen kunt u zelf bijvullen. En dat is voordelig, want zo hoeft u dit niet bij de garage te laten doen. De volgende vloeistoffen kunt u eenvoudig zelf bijvullen:

Tip 3: Vervang de oliefilter op tijd

Wij raden u aan om de olie te verversen na iedere 10.000 tot 15.000 kilometers. Om te besparen op onderhoudskosten van de auto kunt u dit zelf doen in plaats van bij de garage. Als u de olie gaat verversen, dan is het slim om het oliefilter te vervangen.

Het oliefilter vangt namelijk vuiltjes op die mogelijk schades toebrengen aan uw motor. Vervang het oliefilter door deze uit de motor te draaien. Zit het oliefilter goed vast? Gebruik dan de oliefiltersleutel om het filter te verwijderen.

Tip 4: Houd uw banden op de juiste spanning

De juiste bandenspanning heeft alleen maar voordelen. Een te lage of een te hoge bandenspanning heeft invloed op de verkeersveiligheid en levensduur van uw banden. Met de juiste bandenspanning slijten uw banden minder snel, heeft u een betere wegligging en rijdt u zuiniger. Door de bandenspanning op peil te houden kunt u flink besparen op (onnodige) onderhoudskosten.

Tip 5: Vraag naar tweedehands/merkloze onderdelen

Moet uw auto naar de garage voor onderhoud, zoals een grote beurt of een kleine beurt? U kunt het auto onderhoud goedkoop houden door te vragen of het mogelijk is om tweedehands onderdelen te gebruiken voor eventuele reparaties.

Naast tweedehands onderdelen kunt u bij de garage ook vragen naar merkloze onderdelen. Deze zijn vaak goedkoper dan onderdelen van merken. 

Tip 6: Auto gekocht met BOVAG garantie

Heeft u een nieuwe auto gekocht met BOVAG garantie? Dan heeft u (afhankelijk van uw contract) tot 6 maanden na aankoop garantie op gebreken die op het moment van de koop niet zichtbaar waren. Het is dus verstandig om uw auto vóór afloop van de BOVAG garantie te laten checken door de garage.

Blijkt uit de check dat er gebreken zijn die al tijdens de koop bestonden of door normaal gebruik zijn ontstaan? Dan worden deze kosten gedekt door de BOVAG garantie. Neem hiervoor contact op met het BOVAG bedrijf waar u uw occasion heeft gekocht.


 

Auto goedkoop verzekeren

Naast een goedkope auto in onderhoud, wilt u natuurlijk ook een goedkope autoverzekering afsluiten. Bij ons bent u daarvoor aan het juiste adres. Wij vergelijken maandelijks de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor u.

Daarnaast krijgt u minimaal 5% korting op een nieuwe autoverzekering via UnitedConsumers. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! Benieuwd hoeveel u kunt besparen?

Bereken mijn premie


Ook interessant voor u
 

auto onderhoud zelf doen

Welk auto onderhoud kan ik zelf doen?

> Lees meer

 

autolamp vervangen

Hoe vervang ik de lampen van mijn auto?

> Lees meer

 

roest verwijderen

Kan ik roest verwijderen van mijn auto?

> Lees meer

Onderhoud homepage