Contact
Mijn UnitedConsumers

Krassen verwijderen auto

Krassen verwijderen hoeft niet altijd een peperdure spuitklus te zijn. In de meeste gevallen kunt u namelijk zelf die vervelende krassen van uw auto verwijderen. Maar hoe pakt u het krassen verwijderen aan? 

Krassen verwijderen

 

Krassen verwijderen auto

U heeft een kras op uw auto en u wilt daar zo snel mogelijk iets aan doen. Begrijpelijk, want een kras op uw auto is erg zonde. Gelukkig kunt u in de meeste gevallen, afhankelijk van hoe diep de kras zit, gemakkelijk zelf krassen verwijderen van uw auto.

De kras kan diep of ondiep zijn. Dit heeft te maken met in welke laklaag de kras zit. De lak van uw auto bestaat namelijk uit verschillende lagen. De laklaag begint met de carrosserie van de auto, namelijk de metalen laag en eindigt met blanke lak. Dit ziet er als volgt uit:

1. Eerste laag: de metalen laag (carrosserie)
2. Tweede laag: de grondlak
3. Derde laag: de kleurlak
4. Vierde laag: blanke lak


 

Zelf krassen verwijderen? Doe de check

Vóór u krassen van uw auto gaat verwijderen, is het verstandig om te checken in welke laklaag de kras zit. Dit kunt u gemakkelijk controleren door een beetje water op de krasjes te doen. Er zijn dan drie scenario's mogelijk, namelijk:

  • Worden de krassen door het water minder zichtbaar? Goed nieuws! Dan kunt u gemakkelijk zelf de krassen van uw auto verwijderen.
  • Blijven de krassen zichtbaar? Dan kunt u proberen de zichtbaarheid van de krassen te verminderen, maar echt verwijderen zal dan niet lukken.
  • Is ondanks het water de witte grondlak zichtbaar? Dan is het inschakelen van een professional een goed idee - en vaak noodzakelijk!

 

Krassen verwijderen met een kraspen

Krassen verwijderen met een kraspen doet u wanneer er één, of enkele duidelijke strepen zichtbaar zijn. Een kraspen koopt u uiteraard in dezelfde kleur als uw auto. Met de kraspen kleurt u de kras bij. De vloeistof in de pen vult de kras op en hecht zich aan de lak.

Voordelen krassen verwijderen kraspen Nadelen krassen verwijderen kraspen
 
Het is een goedkope manier om krassen te verwijderen.
 
Een kraspen droogt vrij snel uit.
 
Werkt snel en efficiënt.
 
Uitschieters zijn moeilijk te verwijderen.
 

Krassen auto verwijderen met polijsten

In sommige gevallen kunt u krassen van uw auto verwijderen door te polijsten. Polijsten doet u wanneer er meerdere, kleine, oppervlakkige krasjes zichtbaar zijn op uw auto. Dankzij de fijne korreltjes in het polijstmiddel verwijdert u een dun laklaagje. U schuurt als het ware de oneffenheden van de laklaag zachtjes weg. Koop wel polijstmiddel dat speciaal is gemaakt voor auto's, en ga heel voorzichtig aan de slag!

Voordelen krassen verwijderen polijsten Nadelen krassen verwijderen polijsten
 
Relatief goedkoop.
 
Diepe krassen zijn nooit volledig weg.
 
Gemakkelijk in gebruik.
 
Incorrect gebruik veroorzaakt meer schade.

 


Ook interessant voor u
 

Interieur reinigen

Hoe kan ik mijn auto interieur reinigen?

> Lees meer

 

Auto polijsten

Hoe kan ik zelf mijn auto polijsten?

> Lees meer

 

Auto polijsten

Mijn auto wassen en poetsen: hoe doe ik dat?

> Lees meer

Onderhoud homepage