Vergelijk hier uw autoverzekering

Ruitenwissers onderhouden en vervangen

Voor een goed zicht tijdens regenbuien zijn goede ruitenwissers van belang. Na langer gebruik slijten de rubbers in de ruitenwisser. Dit laat strepen achter, waardoor het zicht minder wordt. Daarom is het belangrijk de ruitenwissers eens per jaar te vervangen. Met behulp van onze onderhoudtips kunt u dat eenvoudig zelf doen.

Ga goed verzekerd de weg op met een goedkope autoverzekering van UnitedConsumers. 

Ja, ik wil een goedkope autoverzekering

Versleten ruitenwissers vervangen

Piepen uw ruitenwissers over de autoruit als u ze aanzet? Dan lijkt het erop dat de wissers versleten zijn. Versleten ruitenwissers drogen de voorruit van uw auto minder goed en trekken strepen over de ruit. Een minder goed zicht is het gevolg en dat is natuurlijk gevaarlijk autorijden. Zodra u merkt dat uw ruitenwissers minder goed werken, zijn nieuwe ruitenwissers de beste optie. Voor de prijs hoeft u het niet te laten: vaak heeft u ze al voor 20 tot 50 euro per twee stuks.

Zo vervangt u de ruitenwissers

  1. Til de ruitenwisser op en druk het klemmetje waarmee de wisser bevestigd is in.
  2. Schuif de wisser naar beneden, zodat u de wisser van de houder kunt halen.
  3. Zet de nieuwe wisser er op dezelfde manier op. Zorg ervoor dat het wisserblad goed vastklikt.
  4. Vergeet ook de achterruitenwisser niet!

Ruitenwisservloeistof bijvullen

Ruitenwisservloeistof reinigt de autoruit tijdens het rijden. Door aan de hendel voor de ruitenwissers te trekken, wordt de vloeistof over de autoruit gespoten. De ruitenwissers bewegen daarna automatisch, waardoor de ruit wordt schoon gemaakt. Zodra u merkt dat de vloeistof bijna op is, vult u deze bij. Het reservoir voor de ruitenwisservloeistof bevindt zich onder de motorkap. Meestal heeft het reservoir een blauwe dop met daarop het symbool van de ruitensproeier.

Verleng de levensduur van uw ruitenwissers

Gebruik de ruitenwissers alleen als de voorruit goed vochtig is. Regent het niet hard genoeg, zet uw ruitenwissers dan op de laagste stand.

  • Ontvet uw voorruit regelmatig, zodat de ruitenwissers er goed over blijven glijden.
  • Maak de wissers zelf ook regelmatig schoon met een spons en een doek. 

> Tips en advies autoverzekering