Contact
Mijn UnitedConsumers

Vakantiecheck auto

Het goede weer staat weer voor de deur. Reden om uw auto weer eens een vakantiecheck te geven. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Wij zetten 6 tips voor u op een rij, zo is uw auto binnen mum van tijd vakantieklaar! 

vakantiecheck auto


Zomercheck auto: 6 tips

Gaat u met de auto op vakantie? Dan is het slim om uw auto voor de vakantie te (laten) checken. Een vakantiecheck van uw auto is zo gepiept. Wij zetten 6 tips voor u op een rijtje.

airco check

Tip 1. Airco check


Jaarlijks een airco check is geen overbodige luxe. Zeker als u ieder jaar met de auto op vakantie gaat. Met een airco check voorkomt u dat uw airco snel stukgaat en zorgt u ervoor dat uw airco goed blijft werken tijdens de zomer.

Tip: Wij raden u aan om airco onderhoud uit te laten voeren door een specialist of garage. Bij een airco check worden de filters van uw airco (eventueel) vervangen en wordt het koudemiddel bijgevuldDaarnaast is het slim om de airco onderhoudsbeurt te combineren met een grote beurt.

vloeistoffen

Tip 2. Vloeistoffen checken


Om uw auto zomerklaar te maken, is het slim om ook de vloeistoffen in uw auto onder de loep te nemen. Check bijvoorbeeld de koelvloeistof en de ruitenwisservloeistof. Koelvloeistof zorgt ervoor dat de motor van uw auto de juiste temperatuur heeft. En zeker in de zomer is dit erg belangrijk.

Ook ruitenwisservloeistof kunt u niet missen tijdens de warme zomerdagen. In de zomer kan er namelijk veel stof in de lucht hangen, waardoor uw autoruit vies kan worden. Zijn de vloeistoffen niet op niveau? Vul deze dan bij.

oliepeil

Tip 3. Oliepeil controleren


Als u toch onder de motorkap zit, kunt u meteen het oliepeil van uw auto controleren. Want, zit er te weinig motorolie in uw auto? Dan slijt de motor sneller. 

Daarom is het verstandig om uw oliepeil voor de vakantie te meten, en de motorolie bij te vullen waar nodig. Motorolie smeert namelijk de motor. Welke motorolie u nodig heeft voor uw auto vindt u in het instructieboekje van de auto.

zomerbanden

Tip 4. Zomerbanden voor uw auto


Heeft u al zomerbanden onder uw auto? Zo niet, dan is het verstandig om winterbanden zo snel mogelijk te laten vervangen door zomerbanden. Rijden met winterbanden in de zomer is niet verboden, maar ook niet verstandig. Zomerbanden zijn er namelijk voor gemaakt om veilig te kunnen rijden met zomerse temperaturen. Dit heeft te maken met de samenstelling van het rubber. Zomerbanden zijn een must voor de zomer.

Tip: Wij raden u aan om de profieldiepte van uw zomerbanden te checken. De profieldiepte van zomerbanden dient in Nederland minimaal 1,6 mm te zijn.

bandenspanning

Tip 5. Bandenspanning controleren


Zijn de zomerbanden geïnstalleerd en is de profieldiepte in orde? Dan is het nog slim om de bandenspanning te controleren. De juiste bandenspanning is cruciaal voor goede rijprestaties en voldoende grip op de weg. Een te lage of te hoge bandenspanning heeft invloed op de verkeersveiligheid. Het is daarom verstandig om voor de vakantie de bandenspanning van uw auto te checken.

Tip: De juiste bandenspanning van uw auto vindt u in het instructieboekje van uw auto.

wassen

Tip 6. Uw auto wassen


Om de vakantiecheck van uw auto compleet te maken, kunt u na de zomercheck uw auto wassen. Na het wassen is het verstandig om uw auto en koplampen te polijsten voor optimaal resultaat. Vergeet daarnaast niet om het interieur van uw auto te reinigen. Denk er bijvoorbeeld aan om de autobekleding te reinigen en het dashboard met een doekje af te doen. Zo is uw auto weer zo goed als nieuw. 


Vakantiecheck auto bij de garage

Bij veel garages is het mogelijk om de vakantiecheck van uw auto uit te laten voeren. De kosten van een zomercheck bij een garage zijn vaak een paar tientjes. Soms is een autocheck voor de vakantie zelfs gratis. Neem contact op met uw garage voor de mogelijkheden. 

Controlepunten zomercheck garage

Het verschilt natuurlijk per garage wat er wordt gecontroleerd tijdens een vakantiecheck. Vaak houden zij een zomerchecklist aan. Bij een zomercheck wordt uw auto meestal gecontroleerd op de volgende punten:

Mocht er na de vakantiecheck bepaalde reparaties of onderhoud nodig zijn, dan hoort u dat van uw garage. Zo weet u direct waar u aan toe bent!


Ook interessant voor u
 

zwarte zaterdag

Wanneer is het zwarte zaterdag dit jaar?

> Lees meer

 

verkeersregels buitenland

Dit zijn de verkeersregels in het buitenland

> Lees meer

 

verzekering buitenland

Is mijn autoverzekering geldig in het buitenland?

> Lees meer


Onderhoud homepage